Ciucă nu mai vrea şcoli cu toaleta în curte: Nu cred că e un efort financiar deosebit

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, un plan pentru ca în doi ani să numai existe şcoli cu toaleta în curte: „Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze şi să nu mai discutăm despre acest subiect”

329 afișări
Imaginea articolului Ciucă nu mai vrea şcoli cu toaleta în curte: Nu cred că e un efort financiar deosebit

Ciucă nu mai vrea şcoli cu toaleta în curte: Nu cred că e un efort financiar deosebit

„Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere. Am dorit ca, împreună cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi, desigur, cu reprezentanţii structurilor din fiecare judeţ să avem această şedinţă în care să putem să identificăm ultimele probleme, de altfel sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri, şi să identificăm soluţiile şi modul prin care putem să sprijinim începerea, debutul anului şcolar de săptămâna viitoare, din data de 5 septembrie. Discutăm despre 2.940.000 de elevi, preşcolari şi ante-preşcolari, în 17.872 de unităţi de învăţământ”, a a afirmat Nicolae Ciucă la începutul videoconferinţei.

Premierul a mai spus că că luni a discutat cu reprezentanţii asociaţiilor de comune, oraşe, municipiii, cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, iar una dintre temele abordare a fost legată de începerea anului şcolar.

„Din păcate, avem încă şcoli unde suportul administrativ nu e cel pe care ni l-am asumat. Sunt încă şcoli care au toaleta în curte. Am înţeles, domnule ministru, că există o perspectivă şi un plan la nivelul Ministerului Educaţiei, astfel încât până la finele anului 2024 să se finalizeze, 2024-2025. Eu cred că putem, aşa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, să ne focalizăm atenţia şi resursele, astfel încât în următorii doi ani să finalizăm o dată această problemă, pentru că nu cred că e nevoie de altceva decât de voinţă şi coordonare cu autorităţile locale. Vă rog să avem un plan pe care să-l aprobăm până la începutul anulului viitor, astfel încât în momentul în care pot să înceapă lucrările, ele să se deruleze. Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze şi să nu mai discutăm despre acest subiect”, a adăugat el.

Ciucă a mai spus că transportul elevilor a fost o problemă abordată cu asociaţiile primarilor din ţară,

„Şansa la educaţie trebuie asigurată pentru fiecare elev: Spuneam că dacă trei elevi nu au transport, instituţiile statului trebuie să le asigure transport, pentru că au dreptul la educaţie şi trebuie să aibă şansa la un proces de educaţie cum se cuvine”, a încheiat Ciucă.

Premierul a participat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi al Municipiului Bucureşti pe tema pregătirii începerii anului şcolar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici