Ciuhodaru i-a prezentat lui Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi

Deputatul UNPR, doctorul Tudor Ciuhodaru, a venit la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa sa care va lucra la legislaţia privind serviciile de urgenţă, precizând că posturile acestora vor fi stabilite de primul-ministru.

594 afișări
Imaginea articolului Ciuhodaru i-a prezentat lui Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi

Ciuhodaru i-a prezentat lui Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat de MEDIAFAX, la sfârşitul discuţiei cu şeful Guvernului, dacă a prezentat propuneri pentru înlocuirea lui Raed Arafat, Ciuhodaru a răspuns că i-a prezentat pe cei doi medici, posturile pe care le vor ocupa aceştia urmând să fie stabilite de către premier.

"Am vorbit de profesioniştii pe care-i aduc în echipa care va lucra la noua lege, am prezentat oamenii pe care-i vreau la Ministerul Sănătăţii în domeniul legislaţiei,să facem ca această lege să funcţioneze", a spus Ciuhodaru.

El l-a caracterizat pe Andrei Georgescu ca fiind un profesionist, iar pe Vasile Cepoi drept un susţinător al sistemului de sănătate cu care a avut o colaborare foarte bună la Iaşi.

Ciuhodaru a susţinut totodată că noua lege a sănătăţii nu presupune "privatizarea" acestui domeniu, dar că doreşte în acelaşi timp să afle câţi bani sunt alocaţi sistemului de urgenţă.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă.

Medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, ar urma să fie numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, el având o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, susţin surse din PDL, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici