Clotilde Armand vs. elevii din Sectorul 1: Consiliul Local vrea burse de merit cu 250 de lei mai mici. Poziţia Consiliului Municipal al Elevilor

  • Bursele elevilor din Sectorul 1 ar putea să scadă ca valoare, de la 400 la 150 de lei.
  • Reprezentanţii Consiliului Municipal al Elevilor din Bucureşti şi-au manifestat nemulţumirea.
  • Consiliul Elevilor cere Primăriei să retragă propunerea pentru că nu a fost scrisă cu respectarea legii şi conţine greşeli.
652 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand vs. elevii din Sectorul 1: Consiliul Local vrea burse de merit cu 250 de lei mai mici. Poziţia Consiliului Municipal al Elevilor
Bursele elevilor din Sectorul 1 ar putea să scadă ca valoare. Asta o arată ultima hotărâre a Consiliului Local din Sectorul 1. Momentan au fost doar discuţii în acest sens. Totuşi, Consiliul Municipal al Elevilor din Bucureşti şi-a manifestat nemulţumirea.

Ce se întâmplă cu bursele elevilor din Sectorul 1?

Într-o primă fază ele ar urma să fie tăiate. Nemulţumirea este una evidentă. Asta pentru că vorbim de sute de copii care au obţinut prin muncă o bursă de merit, iar acum ea va avea o valoare mai mică. Dacă iniţial un elev de liceu avea o bursă în valoare de 400 de lei, prin această hotărâre el ar urma să primească doar 150 de lei.

Poziţia Consiliului Municipal al Elevilor

Consiliul nu este de acord cu această măsură, deşi înţelege poziţia primăriei. Asta pentru că numărul de beneficiari ai burselor a crescut cu aproximativ 25%. Tocmai de aceea, în acest context ei se aşteptau la o scădere mai mică.
 
Acum, Sectorul 1 cunoscut pentru cele mai mari burse din Capitală, ar urma să devină sectorul cu cele mai mici burse. Mai mult, bursele, în actuala formă, din punct de vedere valoric, nu corespund absolut deloc cu nevoile actuale ale elevilor.
 
Cei din Consiliul Elevilor îi cer primarului Clotilde Armand să retragă această propunere pentru că nu a fost scrisă cu respectarea legii şi conţine greşeli. Mai mult, Consiliul Elevilor a înaintat atât consilierilor locali cât şi primarului o soluţie, iar aceasta cuprinde cuantumuri mai mari comparativ cu cele menţionate în hotărâre. Următoarea decizie este vitală pentru elevi, astfel încât ei să ştie din start că au siguranţa unei burse.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici