Cluj: Magazine sigilate într-o piaţă de teama controlului

Cinci magazine dintr-o piaţă din Cluj-Napoca au fost sigilate, marţi, de comisari după ce acestea au fost închise pentru a împiedica desfăşurarea unui control al ANPC.

262 afișări
Imaginea articolului Cluj: Magazine sigilate într-o piaţă de teama controlului

Cluj: Magazine sigilate într-o piaţă de teama controlului

Conform unui comunicat al ANPC, comisarii din Cluj au desfăşurat o acţiune de control la 34 de operatori economici din incinta Pieţii Mărăşti.

În urma acţiunii, comisarii au propus închiderea pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni pentru un magazin chinezesc şi un operator economic care comercializa textile contrafăcute, constatându-se abateri repetate.

„În cazul a 5 operatori economici care au închis magazinele, pentru împiedicarea controlului, s-a dispus sigilarea acestora”, transmite ANPC.

De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 18 operatori economici.

Printre deficienţele constatate se numără comercializarea unor produse şi preparate expirate, vânzarea unor produse fără elemente de identificare-caracterizare, folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor, cu praf în exces, rugină, depozitarea direct pe paviment a produselor de panificaţie, comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum, comercializarea unor legume şi fructe din import, în zona producătorilor locali.

Totodată, au fost identificate la vânzare jucării notificate în sistemul de alertă rapidă al UE, pentru produse nealimentare, Rapex, ca fiind produse periculoase, comercializarea unor produse textile contrafăcute şi derularea activităţii de comerţ într-o zonă insalubră, cu scurgeri de apă de pe acoperiş în aria de servire, chiar pe clienţii pieţei, cu alei alunecoase, gresie lipsă sau denivelări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
magazine,
control,
anpc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici