Cluj: Primarul Boc, la curăţenie într-un parc, unde a măturat, a vopsit şi a spălat un carusel - FOTO

Primarul Emil Boc a participat, miercuri, la o acţiune de ecologizare a unui parc din Cluj-Napoca, unde a măturat frunze uscate, a vopsit un foişor şi a curăţat un aparat de joacă pentru copii.

680 afișări
Imaginea articolului Cluj: Primarul Boc, la curăţenie într-un parc, unde a măturat, a vopsit şi a spălat un carusel - FOTO

Cluj: Primarul Boc, la curăţenie într-un parc, unde a măturat, a vopsit şi a spălat un carusel (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)

Emil Boc s-a echipat cu mănuşi şi a mers în Parcul Detunata din Cluj-Napoca, la o acţiune de ecologizare desfăşurată prin programul "Educaţie Kaizen pentru România", la care au participat peste o sută de persoane - angajaţi de la firme private sau reprezentanţi ai unor asociaţii.

Primarul a început prin a curăţa cu un burete şi soluţie specială un aparat de joacă pentru copii, după care a trecut la răzuirea cu un şpaclu a vopselei de pe un scaun de lemn din parc şi a continuat vopsind în verde un foişor şi măturând frunzele uscate.

"Cu ocazia sărbătorilor am şi eu mai mult acasă de lucru, dar nu am mai vopsit de vreo zece ani, când am vopsit uşile de la apartament. Ideea este că trebuie să fie curăţenia un mod de viaţă, fiecare trebuie să înveţe că nu contează dacă eşti tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, primar sau simplu cetăţean, pentru a face curăţenie. Nu îţi cad galoanele dacă faci curăţenie, acesta este mesajul şi esenţa filosofiei japoneze Kaizen. Curăţenia te ajută să îţi ordonezi mai bine viaţa, este şi un mijloc de relaxare, fiecare poate pune mâna pe mătură sau pe făraş", a spus Boc.

El a recunoscut că, acasă, soţia sa face mai mult curăţenie, dar nici el nu se dă în lături să măture, să ducă gunoiul, să spele vasele când este cazul.

Julien Bratu, reprezentant al Kaizen Institute România, a spus, la rândul său, că acţiunea de ecologizare are ca scop "îmbunătăţirea spiritului civic".

"Acţiunea face parte din proiectul «Strălucire japoneză pentru oraşele României», parte a programului «Educaţie Kaizen pentru România», şi prevede îmbunătăţirea spiritului civic şi dezvoltarea cooperării dintre autorităţi publice, cetăţeni, oameni de afaceri, care fac curăţenie împreună. Conform spiritului japonez Kaizen, cuvânt care înseamnă îmbunătăţire continuă în limba japoneză, fiecare pune umăr de la umăr ca să fie mai bine pentru toţi. Se dezvoltă plăcerea de a lucra împreună. Colegii din Japonia lucrează cu mii de oameni, prim-ministrul din Taiwan sau primarul din Kyoto conduc astfel de acţiuni de ecologizare", a spus Bratu.

Potrivit acestuia, modelul de curăţenie dezvoltat de Kaizen Institute poate fi extins de Primăria Cluj-Napoca şi pentru alte parcuri.

Kaizen Institute este o organizaţie globală care operează în Europa, Africa, Asia-Pacific şi America şi care a fost înfiinţată de japonezul Masaaki Imai în anul 1985, oferind oamenilor, companiilor şi societăţii civile o abordare holistică a îmbunătăţirii performanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici