CNAS: Peste 450 de posturi vor fi reduse în 2010, dar numai 230 sunt ocupate

Numărul posturilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate se reduce de la 3.709 la 3.229, dar din cele 480 de locuri ce trebuie desfiinţate până la sfârşitul lui 2010, doar 230 sunt ocupate, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.

41 afișări
Imaginea articolului CNAS: Peste 450 de posturi vor fi reduse în 2010, dar numai 230 sunt ocupate

CNAS: Peste 450 de posturi vor fi reduse în 2010, dar numai 230 sunt ocupate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus pentru dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, numărul maxim de posturi din sistemul de asigurări sociale de sănătate este de 3.229, exclusiv preşedintele şi vicepreşedinţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), preşedinţii-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate şi personalul aferent cabinetului demnitarului.

Încadrarea în numărul maxim de posturi se va face până la data de 15 decembrie 2010, cu respectarea prevederilor legale aplicabile personalului contractual şi funcţionarilor publici în cazul reorganizării instituţiilor publice, se arată în proiectul de act normativ.

Încetarea contractelor de muncă sau a raporturilor de serviciu ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate ca urmare a reducerii numărului maxim de posturi se face cu respectarea procedurilor legale şi a termenelor de preaviz aplicabile fiecărei categorii de personal.

"În vederea asigurării, începând cu data de 1 ianuarie 2011, a salariilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate nediminuate cu 25 la sută este nevoie de acest act normativ", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Autorii proiectului de act normativ precizează, în nota de fundamentare, că începând cu data de 1 ianuarie 2011 se vor aplica politici sociale şi de personal care să asigure încadrarea în nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a acestora adoptate în cursul anului 2010, în condiţiile Legii-cadru 330/2009, precum şi cu respectarea prevederilor legii bugetului de stat şi ale legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011.

În prezent sunt 3.709 posturi finanţat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, număr aprobat prin Legea 11/2010 a bugetului de stat.

Totodată, potrivit proiectului, până la 31 decembrie 2010, prin Legea 118/2010 a fost diminuat cuantumul brut al salariilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru 330/2009 şi ale OUG 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici