CNSAS ar putea contesta decizia ANI privind incompatibilitatea lui Dinescu

CNSAS are intenţia de a contesta decizia ANI privind presupusa incompatibilitate a lui Mircea Dinescu, încercând să evite situaţia în care, odată cu rămânerea definitivă a actului de constatare, toate deciziile Colegiului la luarea cărora şi poetul a participat în ultimii ani să devină nule.

20 afișări
Imaginea articolului CNSAS ar putea contesta decizia ANI privind incompatibilitatea lui Dinescu

CNSAS ar putea contesta decizia ANI privind incompatibilitatea lui Dinescu (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Dinescu nu va depune vreo contestaţie faţă de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea dintre statutul său de membru al Colegiului CNSAS şi cel de administrator de firmă.

"Este sub demnitatea mea să contest această decizie. Însă am adus mai multe acte la serviciu, la CNSAS, acte legate de firma mea. Le-am adus pentru că mi le-au cerut cei de la Direcţia Juridică. Mi-au spus că iau ei în calcul să conteste această decizie a ANI, motivul lor fiind acela că, odată rămas definitiv acel act de constatare, deciziile la luarea cărora am participat în ultimii ani să devină nule", a declarat Mircea Dinescu agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Dinescu, printre actele aduse la CNSAS s-ar afla şi o împuternicire prin care poetul îl delega în funcţia de administrator al firmei sale agricole pe inginerul-şef agronom.

"L-am împuternicit după ce mi-am făcut firma, el se ocupă de tot. Există acte semnate de el în calitate de administrator, le-am dus pe toate la CNSAS", a spus Dinescu.

Poetul a precizat că a dus actele la CNSAS le cererea colegilor săi de la Direcţia Juridică, aceştia intenţionând, potrivit lui Dinescu, să conteste actul de constatare al ANI.

Motivul ar fi acela că, în cazul în care actul rămâne definitiv, potrivit lui Dinescu "există şanse" ca deciziile CNSAS la luarea cărora şi el a participat, de la numirea sa din 2006 şi până în prezent, să fie lovite de nulitate.

"Şi cele de colaborare, şi cele de necolaborare. Interesant!", a apreciat Dinescu, opinând că acesta este, probabil, şi deznodământul vizat de cei care "au orchestrat mascarada incompatibilităţii".

Surse din CNSAS au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre cei cu care instituţia se află în proces - fostul şef al SIE Mihai Caraman, în legătură cu care CNSAS a afirmat că a făcut poliţie politică - ar fi cerut deja instanţei să verifice dacă la votul în cazul său a participat şi Mircea Dinescu.

ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici