Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Hidrologii au instituit, luni, cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău, până la ora 24.00.

439 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Codul galben a fost emis, luni, până la ora 24.00, pentru râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău.

Potrivit INHGA, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior ar râului Bâsca, afluent al Buzăului.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionare cod galben de ploi torenţiale şi vânt în 21 de judeţe din centrul şi Vestul ţării, până luni seara.

Pentru zona de Sud este anunţată caniculă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici