Cod galben de inundaţii pe râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Autorităţile din judeţele Timiş şi Caraş-Severin au fost avertizate, miercuri, cu cod galben, cu privire la posibilitatea ca debitele râurilor importante de pe teritoriul pe care-l administrează să crească până la depăşirea cotelor de atenţie, în urma ploilor prognozate.

2910 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Cod galben de inundaţii pe râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Potrivit avertizării Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe râurile Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna, dar şi pe afluenţii lor, s-ar putea înregistra, de miercuri după-amiază şi până joi seară, creşteri "importante" de debite, fiind posibilă depăşirea cotelor de atenţie.

"Având în vedere situaţia nivelurilor şi debitelor ridicate de pe râurile din spaţiul hidrografic Banat şi a cantităţilor de precipitaţii înregistrate şi prognozate, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna, cu posibile atingeri ale cotelor de atenţie", susţine textul avertizării INHGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici