Colonel SPP trimis în judecată după ce a împuşcat o persoană în timpul unei partide de vânătoare

Un colonel al Serviciului de Protecţie şi Pază Prahova a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce, în ianuarie 2012, a împuşcat o persoană în timpul unei partide de vânătoare care avea loc în comuna Drăgăneşti.

946 afișări
Imaginea articolului Colonel SPP trimis în judecată după ce a împuşcat o persoană în timpul unei partide de vânătoare

Colonel SPP trimis în judecată după ce a împuşcat o persoană în timpul unei partide de vânătoare (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Potrivit Parchetului General, procurorii militari au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază Prahova, pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

În rechizitoriu, procurorii militari arată că Petre Soare se afla, în 4 ianuarie 2012, în comuna Drăgăneşti, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, la o partidă de vânătoare organizată şi a împuşcat mortal, din culpă, o persoană, utilizând o armă de vânătoare care aparţinea victimei.

”Totodată, inculpatul a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condiţiile în care nu avea calitatea de vânător”, arată Parchetul General.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Militar Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici