COMENTARIU Marius Oprea | Bucureşti, versus USR-PLUS: un oraş fără buget şi un partid ca o gaşcă de cartier

USR-PLUS, prin consilierii săi de la Capitală, continuă lupta surdă din coaliţie cu liberalii. Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicuşor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General, pentru că toţi consilierii acestui partid nu l-au votat. E o prostie la fel de mare pe cît e dezastrul în care a fost aruncat Bucureştiul.

2727 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea | Bucureşti, versus USR-PLUS: un oraş fără buget şi un partid ca o gaşcă de cartier

COMENTARIU Marius Oprea | Bucureşti, versus USR-PLUS: un oraş fără buget şi un partid ca o gaşcă de cartier

De cînd a fost creat PLUS-ul lui Dacian Cioloş, personaj care n-a făcut nimic pentru agricultura ţării sale atîta vreme cît a fost comisar european, ba dimpotrivă, ameninţa România că-i taie fondurile europene, pentru că nu are capacitatea de ”absorbţie” a lor, am avut mari semne de întrebare, ştiind modul în care acest partid a fost creat în biroul unui fost ofiţer de securitate de la cercetări penale, devenit notar. Iniţial, cînd a apărut USR, am fost încrezător – cîtă vreme a fost condus de Nicuşor Dan.

De cînd Nicuşor a fost înlăturat de valul de pucişti neomarxişti, cei care nu jură cu mîna pe Biblie, înjură Biserica, icoanele şi sfinţii în toate împrejurările, n-am mai sperat nimic. Partidul s-a transformat într-o formaţiune politică de ”postaci” furioşi, fără proiecte, program şi coerenţă. Într-o armată de ”haştag” anti-sistem. Ceea ce se vede mai mult decît oricînd în momentul de faţă, cînd, ajunşi parte a sistemului, pentru că sînt la guvernare, atît a ţării cît şi a localităţior ei, se poartă în continuare de parcă ar fi în opoziţie.

Lipsa totală de ştiinţă a guvernării a acestor ”politicieni” cu minte de licean necopt şi cu purtare publică asemenea e evidentă. L-am văzut ieri pe Dragoş Pîslaru, europarlamentar din partea PLUS, hlizindu-se şi strîmbîndu-se la televizor în toate chipurile, atunci cînd nu vorbea şi vorbeau ceilalţi, precum copiii în faţa unei camere de filmat, atunci cînd o văd pentru prima oară. Deşi era vorba de o problemă serioasă, provocată de colegii săi, domnul Pîslaru a ales să ne povestească fabule cu Ion şi Maria şi banii care nu le ajung în casă; Maria vrea bani pentru copii, iar Ion vrea să dea avans pentru maşină. Ion fiind, bineînţeles, Nicuşor Dan, iar Maria, vezi Doamne, useriştii cei grijulii cu soarta copiilor. Drept care, ce aleg ei? Să dea foc la casă.

Nu intru acum în detaliile a ceea ce înseamnă un Bucureşti fără buget. E un oraş blocat, un oraş condamnat la stagnare şi trăind de pe azi pe mîine – cu locuitorii săi cu tot. Indiferent de motivele pentru care n-au votat bugetul (iar acestea au fost unele puerile – supraevaluarea” veniturilor), nu-mi iese din minte modul de judecată al celor din USR-PLUS, care se vede mai bine acum, în această situaţie, decît oricînd. Pe ei nu-i interesează deloc, dar absolut de loc, oamenii. Singura lor agendă îi priveşte pe inamicii politici, singurele lor acţiuni sînt strîns legate de compromiterea, demonizarea acestora. Sînt total incapabili de o construcţie şi de gîndire pozitivă.

La fel ca şi colegii ei de la Bucureşti, Cosette Chichirău e acum în al nouălea cer, după ce primarul Chirica a fost prins în corzi de DNA. Ea lasă la o parte faptul că Iaşiul este şi el un oraş fără buget, din aceleaşi motive ca şi Capitala, fiind un deschizător de drumuri în fracturarea colaborării în plan local cu colegii liberali.

La Bucureşti, nu mă îndoiesc că Vlad Voiculescu e în spatele situaţiei create: consilierii USR-PLUS şi viceprimarul Tomescu, autorii puciului la buget, au recunoscut că s-au consultat înainte cu ”conducerea de partid”. Ori, la filiala Capitalei a USR-PLUS e ”tătic” supăratul fost ministru al Sănătăţii. Acum se hilzeşte, ca europarlamentarul Pîslaru, cu plăcerea unui copil care se răzbună, spărgînd mingea jucătorilor, pentru că a fost dat afară de pe teren.

Toate aceste comportamente ale reprezentanţilor USR-PLUS, a unor politicieni care, în corectitudinea lor politică, n-au mamă, n-au tată (la Bruxelles, asta e deja regulă de limbaj) ar fi doar de luat în rîs, dacă n-ar avea consecinţe tragice. Imaturitatea, combinată cu o răutate distructivă sînt dublate ca efect de faptul că, după ce dau foc casei, nici nu sînt în stare să contruiască ceva pe ruinele ei fumegînde.

Pericolul pentru România nu e AUR-ul, care ar trebui scos în afara legii, pentru că e antisemit şi xenfofob, cum repetă ca un papagal Alexadru Muraru spusele fratelui său geamăn Andrei, căruia îi ţine locul şi isonul, cît acesta e plecat taman ambasador la Washington. Pericolul sînt tinerii aceştia fără Dumnezeu (la propriu), care au plecat din birourile loc cu mobilă IKEA şi scaune ergonomice, pentru a face politică, pînă cînd nu mai rămîne piatră peste piatră în ţară.

De ce? Nu vreau să cred că toţi cei din USR-PLUS ar avea o ”agendă ascunsă”. Ceea ce e evident însă că mulţi din ei confundă România cu facebook-ul şi o tratează ca atare: în căutare de like-uri, s-au urcat la volan şi conduc ţara imaturi, fără carnet şi cu viteză, pe autrostradă. Tinereţea nu e întodeaunta un atu. USR-PLUS o dovedeşte din plin. Agresivitatea şi lipsa lor de discerămînt, ca şi incapacitatea de a face efectiv un lucru cît de mic, în afară de ”show” sînt cele mai mari pericole pentru România. Ceea ce se întîmplă acum la Bucureşti, oraş rămas fără buget, e ultimul exemplu dintr-un şir deja prea lung, după nici jumătate de an la putere a acestui partid de imaturi, puşi pe distrugere, ca o gaşcă de cartier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici