Comisar acuzat de luare de mită, ridicat de anchetatori din cocina porcilor

Comisarul din Călăraşi arestat, vineri, pentru corupţie a fost ridicat de anchetatori din cocina porcilor unde se ascunsese după ce şi-a dat seama că fusese urmărit în momentul în care a primit mită.

443 afișări
Imaginea articolului Comisar acuzat de luare de mită, ridicat de anchetatori din cocina porcilor

Comisar acuzat de luare de mită, ridicat de anchetatori din cocina porcilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, comisarul Adrian Ivaşcu a fost filat de anchetatori în după amiaza zilei de vineri, 12 iunie, iar după ce a primit pretinsa mită s-a îndreptat către locuinţă.

Pe drum, acesta şi-a dat seama că este filat şi a abandonat maşina care avea însemnele Poliţiei rutiere, la câţiva metri de locuinţă şi a fugit în casă. De acolo, el a ieşit prin spate şi s-a ascuns în cocina de la porci, loc în care a fost găsit de anchetatorii anticorupţie.

Aceleaşi surse au precizat, pentru MEDIAFAX, că la momentul când a fost găsit Ivaşcu nu avea banii asupra lui, dar că la aproximativ trei ore de la descindere banii au fost găsiţi în nişte lăzi cu mâncare pentru animale în hambarul acestuia.

Potrivit surselor citate, Ivaşcu nu a vrut să dea nicio declaraţie la momentul reţinerii sale.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Adrian Ivaşcu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi (IPJ) Călăraşi - Serviciul Poliţie Rutieră, acuzat de luare de mită şi fals intelectual, aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în 12 iunie 2009, inculpatul Ivaşcu Adrian, în calitate de ofiţer de poliţie, cu gradul profesional de comisar, în cadrul IPJ Călăraşi - Serviciul Poliţie Rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pretins şi primit de la trei conducători auto suma totală de 1.450 de lei, fiind prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie, după ce a primit suma de 600 de lei de la unul dintre aceştia.

Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru a nu aplica celor trei persoane sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice referitoare la depăşirea vitezei legale.

De asemenea, în aceeaşi zi, în scopul primirii banilor cu titlu de mită, inculpatul Ivaşcu Adrian ar fi întocmit două procese-verbale în care a consemnat în fals că doi dintre conducătorii auto au comis contravenţii prevăzute cu sancţiuni mai reduse decât cele constatate în mod real.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 13 iunie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.

Sâmbătă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile faţă de inculpat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici