Comisar al Gărzii Financiare, filmat de anchetatori când intra în firma lui Stăncescu

Comisarul superior Florentin Cornel Croitoru, de la Garda Financiară-Comisariatul General, învinuit în dosarul mitei de 1,8 milioane de euro, a fost filmat de anchetatori în timp ce intra în sediul firmei lui Marius Cătălin Stăncescu, arestat alături de consilierul superior ANAF Adrian Gavrilă.

532 afișări
Imaginea articolului Comisar al Gărzii Financiare, filmat de anchetatori când intra în firma lui Stăncescu

Comisar al Gărzii Financiare, filmat de anchetatori când intra în firma lui Stăncescu (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Gavrilă şi Stăncescu, obţinut de MEDIAFAX, procurorii DNA arată că în sprijinul acuzaţiilor de trafic de influenţă la adresa celor doi a fost depus şi un DVD care conţine o înregistrare din 23 noiembrie 2010, când "învinuitul Florentin Cornel Croitoru" a intrat în sediul societăţii lui Stăncescu.

De asemenea, acest DVD conţine şi o înregistrare din 22 noiembrie 2010, în care Fabio Rossi, unul dintre denunţătorii în acest caz, îi dă lui Stăncescu 7.000 de euro.

După ce statutul său în acest dosar a fost făcut public, Florentin Cornel Croitoru a confirmat că are o relaţie de prietenie cu avocatul Stăncescu şi se vedea frecvent cu acesta.

Consilierul superior Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu, acuzaţi de trafic de influenţă, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma unei decizii de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti.

Gavrilă şi Stăncescu au contestat decizia Curţii de apel Bucureşti, recursul urmând să fie judecat marţi, la instanţa supremă.

Cei doi sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

Comisarul superior Florentin Cornel Croitoru deţine, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2009, trei terenuri intravilane în Bucureşti, la două din ele fiind coproprietar soţia sa. De asemenea, el are 50 la sută dintr-un teren agricol de 1,1 hectare în comuna Dienci, judeţul Olt.

Croitoru are şi trei case în Bucureşti, de între 100 şi peste 450 de metri pătraţi, la una din acestea având cotă parte de 50 la sută. El mai are şi un apartament de 53 de metri pătraţi, tot în Capitală.

În ceea ce priveşte autoturismele, comisarul superior avea cinci maşini în 2009, respectiv o Dacia 1.300, un Audi 100 CC (pe care menţionează că urma să le vândă, aşteptând finalizarea actelor de vânzare-cumpărare), un BMW, un Cadillac Escalade Ext şi un Hummer.

Croitoru a declarat că deţine şi bijuterii de familie în valoare de aproximativ 5.000 de euro, precum şi un cont în bancă. El are şi două credite la bancă, în valoare de câte 150.000 de euro, reprezentând credite ipotecare pentru locuinţă.

În calitate de comisar superior la Garda Financiară, Croitoru avea un salariu anual de peste 121.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici