Comisarii CJPC Bacău au găsit 345 de kilograme de carne alterată într-un depozit, la vânzare

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor Bacău au găsit la vânzare peste 340 de kilograme de carne alterată, într-un depozit en-gros din municipiul Bacău, fiind vorba despre un punct de lucru al firmei din Iaşi unde au fost descoperite 13,6 tone de aripi expirate.

248 afișări
Imaginea articolului Comisarii CJPC Bacău au găsit 345 de kilograme de carne alterată într-un depozit, la vânzare

Comisarii CJPC Bacău au găsit 345 de kilograme de carne alterată într-un depozit, la vânzare (Imagine: octav Ganea/Mediafax Foto)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău a descoperit, în urma unei acţiuni comune cu procurorii de la Crimă Organizată, o cantitate de 345 de kilograme de produse alterate din carne care se aflau la vânzare într-un depozit en-gros din municipiul Bacău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarilor, depozitul unde a fost găsită marfa cu modificări organoleptice aparţine aceleiaşi societăţi din judeţul Iaşi unde comisarii Protecţiei Consumatorilor au găsit săptămâna trecută 13,6 tone de aripi expirate.

"Produsele congelate descoperite la acest depozit, respectiv peşte, pulpe şi ficat de pui, aveau culoarea schimbată, un miros nespecific, erau arse şi cu ambalajele rupte. Ca şi în alte cazuri, cel mai probabil, marfa era adusă deja expirată de la diverse firme din ţară sau străinătate şi, după ce era reambalată şi congelată, uneori a doua oară, era pusă din nou în vânzare", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful CJPC Bacău, Alin Năstase.

Pe lângă retragerea definitivă de la vânzare a cărnii alterate, comisarii Protecţiei Consumatorilor Bacău au amendat firma unde au fost descoperite produsele neconforme cu suma de 10.000 de lei.

Aproape 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase în urma controalelor făcute săptămâna trecută de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat şeful interimar al instituţiei, Marius Dunca.

Potrivit lui Dunca, 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, în urma controalelor la depozite din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Măsurile au fost dispuse după ce au fost constatate probleme între care calitatea neconformă a mărfii, ambalajele deteriorate şi lipsa documentelor de provenienţă.

Conform şefului ANPC. la un depozit din Iaşi au fost găsite 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013.

Conform unor surse din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, cele 13,6 tone de aripi de pui expirate aparţin firmei GIDACOM din comuna Tomeşti, la sediul societăţii fiind găsite şi câteva tone de macrou care "nu corespondea standardelor de calitate", depus în tiruri la intrarea în fabrică.

Potrivit surselor citate, joi seară a fost întocmit un raport care a fost transmis Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului privind o serie de controale făcute în supermarket-uri şi în hypermarket-uri în vederea identificării produselor livrate de firma GIDACOM SRL.

În urma acestor controale, s-au identificat probleme de calitate cu produsele celor de la GIDACOM, însă "semnificativ mai puţin grave decât cele din ziua de ieri (n.r. - miercuri)", conform surselor citate.

Firma este trecută în registrul CJPC cu puncte de lucru în Iaşi, Bacău şi Suceava, iar la evaluările din cursul zilei de joi au fost găsite o serie de nereguli şi privind etichetarea incompletă sau lipsa traducerii de pe etichete.

Până la ora actuală, reprezentanţii firmei GIDACOM nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au făcut, miercurea trecută, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici