Comisarul şef Toma Rus a dat o declaraţie la DNA

Adjunctul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, comisarul şef Toma Rus, a spus, marţi, că a dat o declaraţie în faţa procurorilor DNA şi că aceştia urmează să dispună o soluţie, dosarul în care este acuzat de corupţie fiind pe sfârşite.

74 afișări
Imaginea articolului Comisarul şef Toma Rus a dat o declaraţie la DNA

Comisarul şef Toma Rus a dat o declaraţie la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat mai bine de două ore, Toma Rus a declarat că dosarul nu este unul fundamentat şi că acuzaţiile care i se aduc nu sunt fondate.

Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a precizat că dosarul este aproape de final şi că se aşteaptă o soluţie a procurorilor, cel mai probabil până la sfârşitul lunii septembrie.

Comisarul şef Toma Rus a mai fost şi în 10 iunie la DNA, însă procurorii nu l-au putut audia pentru că nu au soluţionat o cererea a apărătorului de a-i prezenta acuzaţiile.

Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, declara atunci că procurorii nu l-au putut audia pe Toma Rus întrucât nu au dat o soluţie pentru o solicitare anterioară formulată de apărare, cu privire la aducerea la cunoştinţă a faptelor de care clientul său este acuzat.

Mateuţ a explicat că procurorii au schimbat formal o încadrare juridică din dosarul clientului său, din trafic de influenţă în şantaj, iar Toma Rus are, din nou, calitatea de învinuit în dosarul în care s-a anulat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale în urma plângerilor formulate de apărători la procurorii ierarhici, respectiv la procurorul general.

"E o acuzaţie a unui pretins şantaj legat de relaţiile cu patronul de la CFR (Cluj - n.r.). Victima acestui pretins şantaj este Arpad Paszkany (patronul grupării CFR Cluj - n.r.). Nu rezultă din actul de începere că ar fi fost vorba de un denunţ sau de o sesizare, ci mai mult de o autosesizare. Noi am cerut să ni se comunice faptele concrete pentru această acuzaţie care s-a derulat în 2004-2006", declara avocatul lui Toma Rus.

În 10 iunie s-au prezentat la DNA şi patronul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi preşeditele clubului de fotbal, Iuliu Mureşan, pentru a fi audiaţi în dosarul în care este cercetat comisarul Toma Rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici