Comisia de învăţământ din Senat aprobă legea pentru distribuirea de mere elevilor

Comisia de învăţământ din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, raport favorabil unei propuneri legislative privind programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

23 afișări
Imaginea articolului Comisia de învăţământ din Senat aprobă legea pentru distribuirea de mere elevilor

Comisia de învăţământ din Senat aprobă legea pentru distribuirea de mere elevilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de lege, elevii claselor I-VIII din învăţământul de stat urmează să primească, gratuit, câte un măr, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/ elev, timp de 100 zile de şcolarizare, în intervalul noiembrie-martie.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii Gheorghe Antochi, Dumitru Ion, Marian Ghiveciu, Ioan Muntean, Valeriu Steriu, Victor Surdu de la PSD, Stelian Fuia, Tinel Gheorghe, Mircia Giurgiu, Toader Stoian, Valeriu Tabără de la PDL, Mihai Banu de la PNL şi Culiţă Tărâţă.

Senatorii din Comisia de învăţământ au propus ca termen de demarare a programului naţional luna noiembrie a acestui an.

Potrivit propunerii legislative, sumele aferente acordării gratuite de fructe proaspete elevilor urmează a fi suportate din bugetele locale, pentru aplicarea prevederilor legii urmând a fi acordate sume defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici