Comisia juridică a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman. Deputatul PC susţine că este nevinovat. Nicolicea: Plenul Camerei se pronunţă în 27 decembrie

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

346 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman. Deputatul PC susţine că este nevinovat. Nicolicea: Plenul Camerei se pronunţă în 27 decembrie

Comisia juridică a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Deputatul PSD a precizat că pentru Gheorghe Coman a fost solicitată arestarea pentru o infracţiune de însuşire de foloase dintr-o funcţie de conducere politică într-un anumit partid şi nu ca deputat.

"Aşa cum vedeţi şi dumneavoastră nu are nimeni o superimunitate şi urmează plenul să stabilească, probabil se va încuviinţa cererea de arestare preventivă. Asupra motivelor de fapt şi de drept se va pronunţa numai instanţa, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a venit numai cu o cerere de emitere a acestei acţiuni (...) El trebuie să convingă instanţa dacă poate sau nu să fie arestat, poate să fie cercetar şi în stare de libertate", a afirmat deputatul PSD

Nica a menţionat că, în şedinţa comisiei, deputatul Coman a susţinut că este nevinovat.

Vicepreşedintele Comisiei juridice a precizat că pe 27 decembrie plenul Camerei Deputaţilor va trebui să se pronunţe asupra cererii de arestare.

Deputatul Coman spune că nu are de gând să demisioneze deoarece se consideră nevinovat

Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, că nu are de gând să-şi dea demisia din calitatea de parlamentar deoarece se consideră nevinovat.

El a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază votul din comsia juridică, for care a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă în cazul său.

"Votul este clar, foarte bine, nu-i problemă, mă voi supune justiţiei", a replicat deputatul.

De asemenea, el a fost întrebat dacă nu se gândeşte să demisioneze în calitatea de deputat. "Niciodată, fiindcă eu nu sunt vinovat (…) Dacă demisionez mâine şi justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem? Dacă eu nu am luat nimic, absolut nimic?", a replicat Coman.

Deputatul a mai fost întrebat ce aşteptări are de la colegii săi din Camera Deputaţilor la votul de vineri, din plen. "Mesajul meu e să-şi facă datoria de parlamentar (…) Justiţia să-şi facă datoria, colegii mei la fel", a mai afirmat Coman

"Vă pot spune cum a fost, în ziua respectivă am fost chemat la un…să spunem aşa, un loc de întâlnire, un Peco Rompetrol Buzău, de omul acesta, care eu am refuzat să mă duc acolo. După aceea m-a sunat, a continuat să mă sune continuu, unde sunt… şi aşa mai departe. După aceea el a venit după mine în oraş, eu eram la cumpărături chiar în centrul oraşului şi a venit ca să vorbesc cu el, să vorbească cu mine, dar nu ştiu ce…atât am avut. Am discutat cu el, el tot insista să-mi dea o sumă de bani care eu nu am fost de acord, m-am suit în maşină şi am plecat. Maşina am parcat-o în centrul oraşului, atât", a povestit deputatul momentul despre care procurorii afirmă că reprezintă flagrantul în cazul lui Coman.

Deputatul a negat faptul că ar fi fugit de la flagrantul pus la cale de procurori, afirmând că nu a fost urmărit în ziua respectivă, dar a doua zi poliţiştii l-au căutat la domiciliu

Nicolicea: Plenul Camerei este convocat în 27 decembrie pentru votul în cazul arestării lui Coman

Secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul Eugen Nicolicea, a anunţat luni că plenul acesteia a fost convocat în 27 decembrie, la ora 12.00, pentru a decide asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman.

Nicolicea a declarat şedinţa de plen în care se va decide asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Gheoghe Coman va avea loc vineri, pe 27 decembrie, la ora 12.00, conform deciziei Biroului Permanent.

El a menţionat că în aceeaşi şedinţă se va vota noul preşedinte al Comisiei de regulament, în locul deputatului PSD Nicolae Vasilescu fiind susţinut Gheorghe Emacu, membru al UNPR.

Nicolicea a fost întrebat dacă liderii grupurilor parlamentare au ridicat problema mobilizării parlamentarilor la şedinţa de plen, pentru întrunirea cvorumului, în condiţiile în care şedinţa este programată imediat după Crăciun.

"Crăciun, ne-Crăciun, termenele sunt termene...eu întotdeauna am susţinut că regulamentele trebuie să fie respectate, chiar dacă ai situaţii neplăcute", a răspuns Nicolicea.

Deputatul a afirmat că în situaţia în care nu va fi întrunit cvorumul de şedinţă vineri în plenul Camerei Deputaţilor preşedintele de şedinţă va anunţa la momentul respetiv data următoarei şedinţe în care subiectul va fi repus pe ordinea de zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici