Comisia parlamentară de control SRI efectuează marţi un control la Brigada antiteroristă a SRI

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat că marţi, membrii acestui for vor avea un control la Brigada antiteroristă a SRI pentru a vedea capacitatea de reacţie în cazul unor incidente de acest tip, în contextul declaraţiilor ministrului de externe britanic.

547 afișări
Imaginea articolului Comisia parlamentară de control SRI efectuează marţi un control la Brigada antiteroristă a SRI

Comisia parlamentară de control SRI efectuează marţi un control la Brigada antiteroristă a SRI

”Astăzi, începând cu ora 15, o să avem un control la Brigada antiteroristă, aşa cum v-am anunţat de joia trecută. Este un control programat, ne interesează să vedem capacitatea de reacţie a SRI în eventualitate, Doamne fereşte, a unui incident de tip terorist. Această acţiune de control a venit ca urmare atât a dinamicii din ultimele luni a fenomenului terorist, cât mai ales şi a declaraţiilor îngrijorătoare pentru noi, a ministrului de externe britanic, care spunea că pe teritoriul naţional tranzitează persoane suspecte de a fi afiliate organizaţiilor teroriste şi jihadiste. Deci mergem tocmai să verificăm acest lucru pentru că indiferent de dinamica politică sau de dinamica altor evenimente este foarte important ca securitatea cetăţenilor din România să fie asigurată”, a declarat Georgian Pop.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidenţiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfăşurate la Londra, în 22 ianuarie, importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Potrivit ziarului The Guardian, Philip Hammond a evidenţiat importanţa eforturilor de a bloca tranzitul combatanţilor grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucureşti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii din România şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici