Concediu fără plată sau reducerea programului de lucru în sectorul bugetar

Salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

204 afișări
Imaginea articolului Concediu fără plată sau reducerea programului de lucru în sectorul bugetar

Concediu fără plată sau reducerea programului de lucru în sectorul bugetar (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Prin reducerea timpului de lucru cu echivalentul a 10 zile lucrătoare, efectul va fi pe net de 0,3% din PIB", a spus, marţi, Pogea, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că bugetarii vor intra în concediu fără plată, îşi vor reduce programului de lucru de la 8 la 6 ore sau timpul efectiv de muncă cu 10 zile prin alte variante.

"Va fi o combinaţie legată de specificul fiecărei activităţi pentru a putea asigura continuitatea serviciilor publice. Alte măsuri de reducere a cheltuielilor vor fi anularea primelor şi neplata orelor suplimentare până la finele acestui an", a mai spus Pogea.

Surse guvernamentale declarau, sâmbătă după-amiază, pentru MEDIAFAX, că, în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional s-a convenit ca toţi bugetarii, atât din autorităţi locale şi centrale, cât şi instituţii descentralizate, să intre în concediu fără plată pe o perioadă de 2-3 săptămâni începând din septembrie până în noiembrie, măsură care ar aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici