Condamnări de până la 18 ani de închisoare în cazul furtului maşinii lui Andrei Hrebenciuc

Trei membri ai clanului condus de Sandu Geamănu, unul dintre ei fiind cel care i-a furat maşina lui Andrei Hrebenciuc, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la pedepse cuprinse între patru şi 18 ani de închisoare şi la plata unor prejudicii de peste 33.000 de lei.

332 afișări
Imaginea articolului Condamnări de până la 18 ani de închisoare în cazul furtului maşinii lui Andrei Hrebenciuc

Condamnări de până la 18 ani de închisoare în cazul furtului maşinii lui Andrei Hrebenciuc

Sorin Paul Mihalache, cel care în aprilie 2009 a furat maşina lui Andrei Hrebenciuc, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la zece ani de închisoare în acest caz şi la alte pedepse de trei, patru şi, respectiv, şapte ani de detenţie pentru alte furturi de maşini de lux. Mihalache va executa cea mai grea pedeapsă, respectiv cea de zece ani de închisoare, la care instanţa a adăugat un spor de pedeapsă de trei luni.

Cea mai mare pedeapsă în dosarul furturilor unor maşini de lux a a primit-o Ştefan Mărgean, respectiv de 17 ani închisoare pentru tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave. În noiembrie 2009, Mărgean şi Mihalache au atacat-o pe Cristina Pârvu pe o stradă din Sectorul 1 şi i-au furat maşina marca BMW, model X6.

Mărgean a primit şi alte condamnări, pentru mai multe fapte de furt şi conducere fără permis, dar o va executa pe cea mai grea dintre ele, respectiv cea de 17 ani de închisoare, la care instanţa Tribunalului Bucureşti a mai adăugat un spor de pedeapsă de un an de închisoare.

Ştefan Mărgean şi Sorin Paul Mihalache mai sunt judecaţi şi pentru furtul limuzinei lui Gigi Becali. În această cauză, cei doi au fost deferiţi justiţiei alături de Ilie Alexandru, zis "Sandu Geamănu", David Constantin Stan, Tinel Niculae, Adrian Stănilă, zis "Chelu" şi Alexandru Vasilache Albu, următorul termen fiind în 31 ianuarie, la Judecătoria Sectorului 1.

Instanţa Tribunalului Bucureşti l-a condamnat şi pe Marian Coman, complicele lui Mărgean şi Mihalache, la patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului şi l-a achitat pentru acuzaţia de furt calificat.

Pe latură civilă, instanţa l-a obligat pe Mărgean să îi plătească lui Decebal Hudiţă, căruia i-a furat, anul trecut, autoturismul marca Jaguar, suma de 31.880 de lei cu titlu de despăgubiri materiale, plus dobânda legală de referinţă a BNR de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea integrală a debitului.

De asemenea, Sorin Paul Mihalache a fost obligat să plătească 2.000 de lei cu titlu de daune morale.

Decizia Tribunalului poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Ştefan Mărgean, Sorin Paul Mihalache şi Marian Coman au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti în iulie 2010, pentru furtul a cinci autoturisme de lux, unele în valoare de aproape 100.0000 de euro, câteva dintre lovituri fiind date după agresarea proprietarilor autoturismelor.

Primul dintre furturi ar fi fost comis în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2008. Marian Coman a luat atunci un Mercedes E220 CDI, înmatriculat în Dolj, de pe strada Ion Mihalache din Bucureşti, proprietarul maşinii lăsând cheile în contact. Mercedesul valora, potrivit procurorilor, aproximativ 80.000 de lei.

Câteva zile mai târziu, în 31 decembrie 2008, Mihalache a plecat la volanul unui Audi A4 în valoare de aproximativ 80.000 de lei, şi în acest caz proprietarul uitând cheile în contact. În aprilie 2009, Mihalache, prin aceeaşi metodă, a plecat cu un BMW 630i înmatriculat în Bucureşti, în valoare de 320.000 de lei, maşina lui Andrei Hrebenciuc, fiului deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

În dimineaţa zilei de 14 noiembrie 2009, Ştefan Mărgea şi Sorin Paul Mihalache au lovit-o pe Cristina Pârvu pentru a-i lua cheia maşinii şi i-au furat autoturismul BMW X6, în valoare de 355.828 de lei.

La 1 februarie 2010, Ştefan Mărgean a furat un Jaguar X-Type în valoare de aproximativ 150.000 de lei, lăsat de proprietar cu cheile în contact. În noaptea următoare, Mărgean, care nu are permis de conducere, mergea cu Jaguar-ul căruia îi schimbase numerele cu altele furate de la o altă maşină, iar un echipaj de poliţie i-a făcut semn să oprească. Acesta a refuzat şi a încercat să fugă de poliţişti, care au pornit în urmărirea lui, însă din cauza vitezei a produs un accident soldat cu rănirea a două persoane şi avarierea a trei maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici