Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministrul Sănătăţii: Vom face audit la toate spitalele publice din România - VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat joi, la conferinţa MEDIAFAX, că va fi făcut auditul la toate spitalele publice din România, începând cu spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii.

987 afișări

"Ca o noutate absolută, vom introduce audit la toate spitalele publice din România. Într-o primă etapă introducem audit public intern la toate spitalele publice din subordinea Ministerului Sănătăţii", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Eugen Nicolăescu a precizat că auditul la spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii va fi făcut de MS cu surse atrase. Spitalele publice din afara reţelei Ministerului Sănătăţii îşi vor face audit public intern pe nivel ierarhic.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că la spitale vrea să introducă şi un chestionar de satisfacţie, "un chestionar anonim", pentru a ştii care este părerea oamenilor.

"Vom avea un instrument de percepţie publică menit să ne ajute la decizii de îmbunătăţire a legislaţiei, a managementului", a precizat Eugen Nicolăescu.

Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că tot o noutate este şi introducerea obligatorie a liniilor de gardă la spitale.

"Spitalele de linia întâi vor avea două linii de gardă, iar celelalte vor avea o linie obligatorie, criteriu obligatoriu şi pentru spitale private", a mai spus Eugen Nicolăescu.

La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, sunt dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici