Consilier la Ministerul Transporturilor cu dosar penal, suspendat din funcţie

Consilierul în Ministerul Transporturilor (MT) Simona Ciulavu a fost suspendată din funcţie de ministrul Radu Berceanu, după ce în presă au apărut informaţii că este implicată într-un proces de şantaj, alături de membri ai clanului "Sportivilor", şi a fost condamnată în 2007 pentru ameninţare.

1109 afișări
Imaginea articolului Consilier la Ministerul Transporturilor cu dosar penal, suspendat din funcţie

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Când am văzut că este această chestiune, am suspendat-o pe doamna respectivă (Simona Ciulavu - n.r.), am pus Corpul de control să vadă cum sunt toate lucrurile alea şi cam atât. Momentan, doamna nu mai lucrează în minister. Dânsa este funcţionar public şi nu aveam cum s-o dau afară în sensul direct, dar este suspendată. Are relaţiile de muncă suspendate. Suspendarea a fost făcută în momentul în care au apărut informaţiile în ziar", a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, răspunzând unei întrebări a corespondentului MEDIAFAX despre acest subiect apărut în presă în ultimele zile.

Potrivit acestuia, Simona Ciulavu a fost adusă în Ministerul Transporturilor de fostul ministru Ludovic Orban, care a lucrat cu ea la Primăria Capitalei.

"Doamna Ciulavu a fost colegă, bună prietenă şi apropiată colaboratoare la Primăria Capitalei a domnului ministru Ludovic Orban. Domnul ministru Ludovic Orban, datorită acestei apropieri strânse şi prietenii de nezdruncinat, a luat-o la Ministerul Transporturilor, anul trecut, în luna mai. Ca să poată s-o ia, pentru că ştia că are o serie de lucruri, i-a acceptat venirea fără cazier sau cu cazier nu ştiu cum, parţial color, pe proprie răspundere", a mai spus Berceanu.

Şeful Direcţiei control din Ministerul Transporturilor, Eugen Ispas, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Simona Ciulavu a fost supendată din funcţie având în vedere că este trimisă în judecată şi are pe rol un dosar pentru o infracţiune făcută cu intenţie.

"Legea 188, articolul 94, litera m spune că în acest caz persoana se suspendă din funcţie. Ea a venit prin transfer de la Primărie, fără un dosar de angajare nou. Pe perioada în care este suspendată poate fi angajat altcineva, dar încă e prea devreme să spun cine", a precizat Eugen Ispas.

Acesta a mai spus că se va face o verificare generală în rândul procedurilor de recrutare a angajaţilor cu statut de funcţionar public din Ministerul Transporturilor.

Potrivit articolului 94, litera m din Legea 188 privind statutul funcţionarilor publici, un funcţionar public trebuie suspendat din funcţie dacă s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni.

Simona Ciulavu a fost trimisă în judecată, în stare de arest, în septembrie 2006, alături de mai mulţi membri ai grupării "Sportivilor", acuzaţi de şantaj sub forma taxelor de protecţie, tentative de omor, tâlhării, vătămări corporale "la comandă", recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, violare de domiciliu.

Citeşte mai multe...

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici