Consiliul Local Târgovişte alocă 100.000 de lei pentru cumpărarea a 200 de calorifere electrice pentru şcoli

Consiliul Local Târgovişte a aprobat, duminică, alocarea a 100.000 de lei din fondul de urgenţă al bugetului local pentru achiziţionarea a 200 de calorifere ce vor fi distribuite în şcolile care nu sunt racordate la nicio sursă de agent termic.

331 afișări
Imaginea articolului Consiliul Local Târgovişte alocă 100.000 de lei pentru cumpărarea a 200 de calorifere electrice pentru şcoli

Consiliul Local Târgovişte alocă 100.000 de lei pentru cumpărarea a 200 de calorifere electrice pentru şcoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consilierii locali ai municipiului Târgovişte s-au reunit, duminică, în şedinţă extraordinară convocată la propunerea primarului Gabriel Boriga şi au aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziţionarea unui număr de 200 de calorifere electrice destinate unităţilor de învăţământ care nu sunt racordate la nicio sursă de agent termic. Banii destinaţi acestei achiziţii provin din fondul de urgenţă al bugetului local.

Primarul oraşului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele 200 de calorifere vor fi cumpărate prin achiziţie directă, având în vedere situaţia care impune cumpărarea de urgenţă a acestora şi că reprezentanţii administraţiei locale au luat deja legătura cu firme care vând astfel de calorifere, reprezentanţii acestora promiţând că luni dimineaţă caloriferele vor fi duse în şcoli.

Boriga a precizat că valoarea achiziţiei poate fi mai mică decât suma alocată prin hotărârea adoptată duminică, iar în această situaţie banii necheltuiţi vor reintra în fondul de urgenţă al Consiliului Local.

Hotărârea privind alocarea acestei sume pentru cumpărarea de calorifere pentru şcoli a fost aprobată cu unanimitate de voturi de către consilierii locali prezenţi la şedinţa de duminică.

Această şedinţă a Consiliului Local a fost convocată la mai puţin de 48 de ore după ce Inspectoratul şcolar Judeţean Prahova a anunţat că, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a obţinut o finanţare din partea unei firme private care suportă costurile pentru achiziţionarea a o sută de calorifere pentru şcolile din Târgovişte.

Conform datelor făcute publice vineri de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, jumătate dintre cele 34 de unităţi de învăţământ din Târgovişte nu au căldură.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a anunţat, joi, că până la începutul săptămânii viitoare în patru şcoli vor fi montate centrale termice. Tot joi, Boriga cerea ministrului Educaţiei să suspende cursurile în 13 şcoli din Târgovişte pe perioada săptămânii viitoare.

Vineri, autorităţile judeţene din Dâmboviţa anunţat că în niciuna dintre şcoli cursurile nu vor fi suspendate, întrucât perioada următoare este una de teze.

În municipiul Târgovişte funcţionează, în prezent, un număr de 34 unităţi de învăţământ dintre dare 14 licee, zece şcoli gimnaziale, nouă grădiniţe şi o Şcoală Gimnazială Specială. Zeci de imobile din Târgovişte - unităţi şcolare, blocuri de locuinţe ANL, blocuri de locuinţe sociale şi instituţii publice între care şi primăria - au rămas fără căldură după ce societatea de termoficare Termica, la care respectivele imobile erau racordate, a intrat în insolvenţă şi şi-a încetat activitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici