Constanda: Executorul judecătoresc a executat conturile Primăriei

Omul de afaceri Costică Constanda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că executorul judecătoresc a executat conturile Primăriei Capitalei, suma debitată fiind de peste 17 milioane de euro, atât cât scrie în hotărârea instanţei.

31 afișări
Imaginea articolului Constanda: Executorul judecătoresc a executat conturile Primăriei

Constanda: Executorul judecătoresc a executat conturile Primăriei (Sursa Mediafax Foto)

"Nu eu personal am executat conturile Primăriei, ci executorul judecătoresc. Suma debitată a fost de peste 17 milioane euro, atât cât scrie în hotărârea instanţei. Într-adevăr îi pot folosi chiar şi după două zile, dar am să aştept 15 zile pentru că am promis şi am să mă ţin de cuvânt. Poate că domnul Chiliman o să elibere în cele din urmă certificatul de urbanism necesar schimbului de terenuri, pentru că în momentul de faţă Chiliman face un abuz în serviciu erijându-se în jurist. Pentru acest abuz în serviciu îi voi face plângere penală", a spus Constanda.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că trezoreria municipalităţii a plătit echivalentul a circa 18 milioane de euro unui executor judecătoresc, însă mai are 15 zile pentru rezolvarea litigiului, timp în care banii nu pot fi folosiţi.

"Ceea ce pot să vă spun este că, într-adevăr, trezoreria a transferat, astăzi (joi, n. red.), 67 de milioane de RON din contul de investiţii al trasporturilor în contul deschis la CEC aparţinând unui executor judecătoresc. Dacă în 15 zile nu vom găsi o formulă de a soluţiona acest conflict, banii pot fi folosiţi", a spus Videanu.

Edilul Capitalei a ameninţat că, în cazul în care banii vor rămâne la dispoziţia lui Constanda, va da în judecată consilierii, dar şi pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"În cazul în care banii vor fi folosiţi am să mă îndrept împotriva consilierilor şi am să-l chem în instanţă şi pe primarul sectorului 1 Chiliman", a declarat Videanu.

Acesta s-a declarat "îngrijorat" şi de graba cu care Trezoreria a transferat banii către contul executorului judecătoresc respectiv.

"Am îngrijorări cu privire la faptul că trezoreria s-a cam grăbit în transferul acestor bani, atâta timp cât debitorul este Consiliul General. Sumele debitate din contul investiţiilor pentru transporturi erau destinate pentru plata lucrărilor de infrastructură. Nu vom avea mari probleme şi sper ca firmele care aşteptau bani să înţeleagă evenmtualele întârzieri", a mai spus Videanu.

Refereindu-se la Chiliman, Videanu şi-a manifestat regretul pentru faptul că edilul de sector nu a înţeles necesitatea de a soluţiona problema.

"Regret faptul că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, nu a înţeles necesitatea de a soluţiona această problemă şi pentru aceasta vă spun că răspunsul care a fost dat într-un final de edilul Sectorului 1 a fost că nu este nevoie de certificat de urbanism", a mai spus Videanu.

La sfârşitul lunii februarie, Costică Constanda declara, pentru MEDIAFAX, că este hotărât să execute conturile Primăriei Capitalei, în condiţiile în care schimbul de terenuri dintre el şi municipalitate nu poate fi pus în aplicare pentru că Primăria Sectorului 1 întârzie să emită certificatele de urbanism necesare.

"Pe 29 februarie avem termen în procesul cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru executarea silită a conturilor, proces pe care l-am întrerupt pentru a face schimbul de terenuri (Satul Francez pentru Parcul Bordei - n.r.). Însă, pentru că până acum am pierdut destul timp - peste cinci ani -, sunt hotărât să ne apucăm de treabă şi să execut conturile Primăriei. Am acceptat să nu mă mai judec, am renunţat şi la bani, considerând în felul acesta că mi-am cumpărat liniştea, însă Chiliman (primarul sectorului 1 - n.r.) vrea să ne ţină 30 de zile pentru eliberarea unui certificatului de urbanism, în condiţiile în care pentru alte cereri durează cinci, şase zile", spunea atunci omul de afaceri Costică Constanda.

Primăria Capitalei nu poate perfecta schimbul de terenuri între omul de afaceri Costică Constanda şi municipalitate pentru că Primăria Sectorului 1 nu a eliberat certificatele de urbanism pentru cele două terenuri.

Schimbul de terenuri dintre Constanda şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie. Astfel, municipalitatea i-a dat lui Constanda terenul din Satul Francez în schimbul unei suprafeţe echivalente de teren din Parcul Bordei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici