Constanţa: Şase persoane, cercetate pentru evaziune de 5 mil. euro cu jocuri de noroc ”slot machine”

Şase persoane din oraşul constănţean Hârşova sunt cercetate, fiind acuzate că au copiat, fără acord, programe de jocuri de noroc de tip “slot machine”, pe care le-au implementat pe plăci de joc, apoi au vândut aparate contrafăcute în toată ţara, provocând un prejudiciu de cinci milioane de euro.

717 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Şase persoane, cercetate pentru evaziune de 5 mil. euro cu jocuri de noroc ”slot machine”

Constanţa: Şase persoane, cercetate pentru evaziune de 5 mil. euro cu jocuri de noroc ”slot machine” (Foto: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, cele şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, reprezentanţi a trei societăţi comerciale din Hârşova, sunt bănuite că au copiat, fără acordul titularului, programe de jocuri de noroc de tip “slot machine”(păcănele) - ”Hot Spot” şi ”Gaminator”-, care aparţin de drept unei companii din Austria, programele fiind ulterior implementate pe plăci de joc, care erau folosite în săli de jocuri.

Aparatele au fost comercializate în toată ţara, o parte din acestea fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova.

În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat 189 de aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize, stabilindu-se că acestea erau contrafăcute.

De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societăţile din Hârşova cu 3.000 de euro.

În perioada 2007-2009, administratorul celor trei societăţi comerciale a produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de joc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (aproximativ 5.000.000 de euro).

Administratorul societăţilor comerciale nu a evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 de lei, care a fost recuperat în totalitate.

Cei şase sunt cercetaţi penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici