Constanţa: Universitatea "Ovidius" scoate la concurs 1.375 de locuri fără taxă, la cele 16 facultăţi

Cea mai mare universitate de stat din Constanţa, "Ovidius", scoate la concurs pentru anul universitar 2015 - 2016 un număr de 1.375 de locuri fără taxă şi câteva mii cu taxă, la majoritatea facultăţilor admiterea făcându-se pe baza concursului de dosare.

4266 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Universitatea "Ovidius" scoate la concurs 1.375 de locuri fără taxă, la cele 16 facultăţi

Constanţa: Universitatea "Ovidius" scoate la concurs 1.375 de locuri fără taxă, la cele 16 facultăţi (Foto: Thomas Dan / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Universităţii "Ovidius" Constanţa, înscrierile la cele 16 facultăţi care funcţionează în cadrul universităţii, plus departamentul ID/IFR, vor începe de luni, 13 iulie, în cadrul punctelor de înscriere, candidaţii urmând să fie preluaţi de cadre didactice care le vor sta la dispoziţie cu toate informaţiile necesare privind programele de studii, taxele de înscriere, precum şi taxele de şcolarizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru admiterea din acest an vor fi scoase la concurs 1.375 de locuri fără taxă pentru învăţământ cu frecvenţă, 2.605 locuri cu taxă pentru învăţământ cu frecvenţă, 575 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă (ID/IFR), şi 414 locuri cont propriu valutar.

La majoritatea facultăţilor, admiterea se va face pe baza concursului de dosare, cele la care se va susţine examen de admitere fiind Farmacie, Medicină, Litere, Arte, Teologie, Medicină Dentară, Educaţie Fizică şi Sport.

Înscrierile pentru domeniile de studiu care au probe de concurs vor avea loc până în 20 iulie, în timp ce înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se pot face până pe 24 iulie.

Probele de concurs se vor susţine între 21 şi 26 iulie.

"Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din alte judeţe, în premieră, la şapte facultăţi înscrierile se fac exclusiv online. Este vorba despre Facultatea de Arte, Facultatea de Construcţii, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Facultatea de Teologie. Platforma de înscriere online va fi disponibilă odată cu deschiderea sesiunii de admitere. Site-ul admitere.univ-ovidius.ro oferă toate detaliile privind admiterea 2015, sesiunile iulie şi septembrie”, a declarat rectorul Sorin Rugină.

De asemenea, Universitatea "Ovidius” organizează şi studii universitare de masterat, unde oferă 620 de locuri fără taxă, 1.929 locuri cu taxă şi 167 locuri cont propriu valutar (CPV), respectiv studii universitare de doctorat - 12 locuri cu frecvenţă, fără taxă, cu bursă, 13 locuri cu frecvenţă redusă, tot fără taxă şi cu bursă, şi 83 de locuri cu taxă.

În prezent, aproximativ 20.000 de studenţi învaţă la Universitatea "Ovidius”, îndrumaţi de un corp didactic de peste 700 de profesori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici