Consternare în Franţa, după ce fotograful Renè Robert a căzut pe o stradă din Paris. A murit de hipotermie, după ce nimeni nu l-a ajutat timp de 9 ore

Consternare şi controversă în Franţa după moartea fotografului elveţian Renè Robert, 85 de ani, căzut pe o stradă aglomerată din Paris. „Ucis de indiferenţă”, este acuzaţia prietenului său, Michel Mompontet, pe Twitter, care a relatat incidentul.

5575 afișări
Imaginea articolului Consternare în Franţa, după ce fotograful Renè Robert a căzut pe o stradă din Paris. A murit de hipotermie, după ce nimeni nu l-a ajutat timp de 9 ore

Consternare în Franţa, după ce fotograful Renè Robert a căzut pe o stradă din Paris. A murit de hipotermie, după ce nimeni nu l-a ajutat timp de 9 ore

În vârstă de 85 de ani, cunoscutul fotograf „a avut o criză de ameţeală şi a căzut. Neputând să se ridice, a stat imobilizat în frig timp de 9 ore, până când un bărbat fără adăpost a cerut ajutor. Prea târziu. Era hipotermic. În acele nouă ore, niciun trecător nu s-a oprit să verifice de ce bărbatul stătea întins pe trotuar”.

Accidentul s-a produs în Rue de Turbigo, între Place de la Republique şi Les Halles, o zonă foarte centrală a capitalei Franţei.

Mompontet a recunoscut că el însuşi de multe ori nu acordă atenţie oamenilor de pe stradă: „Înainte de a da lecţii sau de a acuza pe cineva, trebuie să adresez o mică întrebare care mă incomodează: sunt 100% sigur că m-aş fi oprit dacă aş fi găsit eu însumi un bărbat în jos?

Nu am întors niciodată spatele unui om fără adăpost?”.

După cum a confirmat Asociaţia Olivar, care lucrează de zeci de ani pentru persoanele fără adăpost, „mulţi oameni vorbesc despre povestea teribilă a lui Rene ‘Robert, dar realitatea este că aceasta este experienţa crudă şi zilnică a celor care trăiesc şi mor pe stradă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici