Contestaţia la decizia de eliberare a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu se judecă luni

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă luni contestaţia la decizia de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, şefului Diviziei Operaţiuni a DGA şi omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

10 afișări
Imaginea articolului Contestaţia la decizia de eliberare a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu se judecă luni

Gabriel (Puiu) Popoviciu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de miercuri spre joi, ca fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA Petre Pitcovici şi omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Procurorii DNA au declarat recurs împotriva decizie Curţii de Apel Bucureşti, care se va judeca luni, la instanţa supremă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, pe Cornel Şerban, Petre Pitcovici, Gabriel Popoviciu şi Ioan Alecu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Gabriel Aurel Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, Ilie Şerban Cornel, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici