Continuă „importul” ilegal de gunoaie. Peste 22 tone de deşeuri din aluminiu şi combine frigorifice uzate, oprite la Vărşand şi Borş

Poliţiştii de frontieră din Vărşand şi Borş au oprit la intrarea în ţară două TIR-uri care conţineau deşeuri de aluminiu şi combine frigorifice uzate.

3672 afișări
Imaginea articolului Continuă „importul” ilegal de gunoaie. Peste 22  tone de deşeuri din aluminiu şi combine frigorifice uzate, oprite la Vărşand şi Borş

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii au oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand un TIR, condus de un cetăţean român, în vârstă de 63 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic şi componente electronice.

În urma analizei documentelor prezentate, s-a constatat faptul că încărcătura nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare în ţară, şoferul neavând documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 14.697 de kilograme de deşeuri.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au verificat un TIR condus de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, combine frigorifice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară.

În ambele cazuri, autorităţile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză şi a mărfurilor transportate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deşeuri,
oprite,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici