Contracepţia există degeaba. Copiii care fac copii, un fenomen adâncit, cu consecinţe grave

  • În România sunt circa 400 de avorturi pe zi
  • 48% din femeile din România nu folosesc metode contraceptive
  • O treime din totalul european al mamelor minore sunt din România
2252 afișări
Imaginea articolului Contracepţia există degeaba. Copiii care fac copii, un fenomen adâncit, cu consecinţe grave

Contracepţia există degeaba. Tot mai multe fete devin mame la vârste fragede

Ştiai că mâine este ziua contracepţiei? Uite, e un moment bun să vorbim despre fenomenul care ia tot mai multă amploare de mulţi ani în România: la vârsta la care ar trebui să-şi trăiască copilăria, fetele învaţă cum să schimbe scutece şi cum să prepare laptele bebeluşilor. Pentru că, da, avem cele mai multe mame minore din Europa! 

Educaţia sexuală în şcoli este o soluţie bună, îţi spune Suzana, care are două fete. 

  • Sunt convinsă că ar trebui introdusă educaţia sexuală în şcoli. Eu am două fete cu care într-adevăr vorbesc despre acest lucru. Discutăm, chiar le-am dat să citească şi nişte cărţi, nişte seriale din acestea mai educaţionale. Dacă părinţii sunt mai duri, mai severi, mai distanţi, se discută mai greu şi atunci este bine ca acel copil să audă la şcoală. Părerea mea e că ar trebui să se facă acest lucru de la 10,11 ani în şcoli pentru că acum, copiii din punct de vedere sexual sunt mult mai dezvoltaţi”, considera Suzana Pîrvănescu, părinte. 

 

Sarcina la vârsta precoce, pericol pentru sănătate

„Specia umană nu e făcută să aibă sarcini la 12 ani şi să crească copii, sau să facă avorturi la vârsta asta. Sunt fete şi de 12 ani, şi de 11 ani şi de 13 ani care sunt gravide, nasc. Vin dintr-o anumită pătură socială, o anumită lipsă de educaţie şi de condiţii”, spune Radu Vlădăreanu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie. 

În plus, mai mult de jumătate dintre adolescente îşi întrerup sarcina. Anual, În România sunt aproximativ 100.000 de întreruperi de sarcină. Experţii îţi spun că problema nu este accesul la informaţie, ci a dori să ai acces la acea informaţie.

 

  •  În România, întreruperea de sarcină este considerată metodă de contracepţie. Extraordinar de multe paciente minore, însărcinate, care nu au nici cea mai mică idee despre contracepţie... Consecinţele pe termen lung sunt foarte mari, putând duce la infertilitate”, adaugă Andrei Dumitescu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici