Video Contribuţiile sociale ar putea fi reduse, la jumătatea lui 2011

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, joi, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, că la jumătatea anului se va putea discuta despre reducerea contribuţiilor sociale, dar deocamdată e prea devreme pentru a se vorbi de procente.

32 afișări

"În iunie, iulie vom discuta despre o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, dar acum e prea devreme să vorbim despre procent. (...) La fondul de şomaj e greu de spus dacă vom avea o reducere a contribuţiei", a mai spus ministrul Muncii la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions.

El a adăugat că intervenţia din Codul Muncii privind flexibilizarea relaţiilor de muncă dintre angajaţi şi angajatori va trebui urmată de o stimulare economică pentru că înregistrarea unui trend pozitiv va ajuta la stimularea angajării.

Andreea Paul-Vass, consilier al premierului, declara în 25 februarie că Guvernul va diminua CAS "în foarte puţine la număr luni", ea menţionând că reducerea acestuia va depinde de viteza de creştere economică.

"Viziunea fiscală este de diminuare a poverii fiscale prin diminuarea CAS. Perspectivele sunt pozitive din acest punct de vedere pentru că viteza cu care se va reduce CAS depinde de viteza de creştere economică. Şi avem toate argumentele necesare pentru a fi optimişti întrucât contracţia economică din 2010 se dovedeşte a fi de doar 1,2 % faţă de 2% cât se estimase anterior", a spus Andreea Paul-Vass.

"Aşadar în foarte puţine la număr luni, diminuăm CAS. Mi-e greu să vă spun cu cât pentru că, repet, trebuie direct corelată cu creşterea economică", a spus Andreea Paul-Vass.

Ea a fost întrebată apoi cu cât estimează Guvernul că se va reduce CAS în condiţiile unei creşteri economice egale celei prognozate de FMI, respectiv de 1,5%. "Această estimare pe 2011 (cea de 1,5% creştere economică, n.red.) s-a îmbunătăţit de foarte curând la 2%", a spus ea, adăugând apoi că nu poate da niciun răspuns la acest moment deoarece a venit în calitate de voce a Guvernului, nu de analist economic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici