Controale RAR la vulcanizări: Amenzi de 162.000 lei şi 42 de unităţi închise

Registrul Auto Român (RAR) a controlat atelierele de vulcanizare din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi a aplicat în urma verificărilor amenzi contravenţionale în valoare de 162.000 lei, oprind activitatea a 42 de unităţi.

3652 afișări
Imaginea articolului Controale RAR la vulcanizări: Amenzi de 162.000 lei şi 42 de unităţi închise

Controale RAR la vulcanizări: Amenzi de 162.000 lei şi 42 de unităţi închise (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

"Inspectorii Registrului Auto Român au verificat 131 de ateliere de vulcanizare, şi la 90 dintre ele au fost constatate diferite abateri, motiv pentru care s-au întocmit tot atâtea procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. Din totalul unităţilor verificate s-a constatat că 41 erau neautorizate (unele dintre ele în curs de autorizare)", a anunţat RAR, într-un comunicat.

În alte situaţii inspectorii au constatat că nu se întocmeau sau se întocmeau incorect actele de garanţie pentru activităţile prestate, că nu se efectuau sau nu înregistrau inspecţiile finale sau că nu se menţineau condiţiile iniţiale de autorizare - de exemplu nu aveau verificări metrologice în termen de valabilitate la sculele şi dispozitivele din dotare.

"Dată fiind importanţa sistemului de rulare al autovehiculelor, sistem cu implicaţii majore în siguranţa circulaţiei rutiere, inspectorii Registrului Auto Român recomandă şoferilor să folosească numai serviciile unităţilor de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranţa că acestea îndeplinesc condiţiile minimale şi obligatorii necesare. Lipsa unui lucrător calificat sau a unor scule şi utilaje adecvate pot duce la defecţiuni care să afecteze siguranţa circulaţiei şi pot aduce prejudicii importante atât jantelor cât şi anvelopelor", se mai arată în comunicatul RAR.

Registrul auto atenţionează, de asemenea, cu privire la importanţa echilibrării roţilor şi verificării presiunii din anvelope.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici