Copiii care s-au născut în noaptea de Crăciun la Iaşi au primit daruri de la pompieri

Primul născut al anului din Iaşi a primit, conform tradiţiei, un trusou complet de la pompieri, informează corespondentul MEDIAFAX. Este vorba de Matei Cristian, care s-a născut în această dimineaţă la ora 4.

303 afișări
Imaginea articolului Copiii care s-au născut în noaptea de Crăciun la Iaşi au primit daruri de la pompieri

Copiii care s-au născut în noaptea de Crăciun la Iaşi au primit daruri de la pompieri (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Pompierii ieşeni au venit la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi pentru a le oferi cadouri mămicilor internate aici în aceste zile. La fel ca în anii trecuţi, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au dăruit şi un trusou complet primului nou născut. Acesta se numeste Matei Cristian şi a venit pe lume în această dimineaţă la ora 4. „Trebuia să nasc de revelion, dar s-a grăbit. A vrut să vină mai repede. Mai am acasă o fetiţă de un an şi două luni”, a povestit Ramona, mama lui Matei Cristian.

Cadouri au primit şi alte mămici ce sunt acum internate la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. „Trebuia să nasc astăzi, în prima zi de Crăciun, dar s-a grăbit cu o zi, s-a născut în Ajun. Maşina de pompier pe care a primit-o am să o păstrez ca să pot să îi amintesc cine a venit la el prima dată.”, a povestit Cristina Isarie, una dintre mămicile internate la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi

Acesta este al şaselea an în care angajaţii Inspetoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi vin şi aduc daruri tinerelor mamici. „Este deja o tradiţie ca salvatorii ieşeni să fie prezenţi la Maternitatea Cuza Vodă pentru a dărui un trusou complet primului copil născut în noaptea de Crăciun, copil provenit dintr-o familie defavorizată social”, a declarat maior Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Maternitatea "Cuza Voda" din Iaşi este cea mai mare instituţie medicală de acest tip din zona Moldovei. Aici se nasc în fiecare an peste 5000 de copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici