Coreea de Sud, o ţară specială: Medicii protestatari, ameninţaţi de autorităţi

  • Medicii protestatari din Coreea de Sud sunt ameninţaţi de autorităţi cu urmărirea penală şi retragerea licenţei.
  • Ei au primit termen până la finalul lunii februarie ca să încheie greva.
  • Tinerii medici au declanşat protestul care a perturbat activităţile în numeroase spitale.
206 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud, o ţară specială: Medicii protestatari, ameninţaţi de autorităţi

Coreea de Sud: Medicii protestatari, ameninţaţi de autorităţi cu închisoarea şi retragerea licenţei

Autorităţile din Coreea de Sud le acordă medicilor care protestează un termen limită pentru a se întoarce la serviciu. În caz contrar, medicii ar putea fi pedepsiţi, potrivit CNBC. Guvernul a avertizat că ar putea lua măsuri legale împotriva medicilor care nu respectă ordinul de reîntoarcere la muncă, inclusiv urmărirea penală şi retragerea licenţei medicale.

Medicii debutanţi fac grevă în semn de protest faţă de planurile guvernamentale. Guvernul vrea să permită intrarea în sistem a unui număr crescut de medici deoarece raportul specialist-pacient a scăzut foarte mult. De asemenea, Coreea de Sud are o populaţie îmbătrânită şi are nevoie de medici pentru această categorie. În schimb, medicii se tem că noile angajări vor produce concurenţă şi vor duce la scăderea veniturilor.

Protestul tinerilor medici a început în urmă cu o săptămână şi a dat peste cap activitatea din mai multe spitale. Deşi nu fac grevă, mai mulţi medici cu experienţă susţin solicitările coolegilor lor mai tineri. Totuşi, modificările pregătite de guvern au sprijinul majorităţii populaţiei, potrivit unor sondaje realizate în ultimul timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medici,
coreea de sud,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici