"Cornul şi laptele" ar putea fi extins şi la grădiniţele şi şcolile particulare

Senatorii au adoptat, marţi, un amendament la o ordonanţă, conform căruia programul "Cornul şi laptele" ar putea fi extins şi în cazul şcolarilor şi preşcolarilor din grădiniţele cu program de patru ore din sistemul particular.

25 afișări
Imaginea articolului "Cornul şi laptele" ar putea fi extins şi la grădiniţele şi şcolile particulare

"Cornul şi laptele" ar putea fi extins şi la grădiniţele şi şcolile particulare (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui amendament la Ordonanţa de Guvern 95/2008 privind modificarea regimului de acordare a produselor lactate şi de panificaţie preşcolarilor şi şcolarilor, sintagma "învăţământ de stat" va fi înlocuită de sintagma "învăţământ de stat şi privat". Amendamentul a fost propus aprobării plenului de Comisia de învăţământ din Senat.

În favoarea amendamentului au votat 40 de senatori, unul s-a abţinut, iar unul a votat împotrivă.

Ordonanţa 95/2008 prevedea extinderea programului "Cornul şi laptele" pentru elevii din clasele I-VIII, iniţial beneficiind de acest program doar cei din ciclul primar.

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici