Coronavirus: 27 de persoane, din care 6 cadre medicale, depistate pozitiv la Institutul Oncologic din Cluj. Unitatea a făcut până acum 1.500 de teste

  • Institutul Oncologic Cluj-Napoca a efectuat 1500 de teste de coronavirus, 27 de persoane fiind infectate
  • Printre persoanele pozitive se numără şase cadre medicale care au fost duse la Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie
  • Unitatea medicală a fost dezinfectată şi îşi continuă activitatea
1558 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: 27 de persoane, din care 6 cadre medicale, depistate pozitiv la Institutul Oncologic din Cluj. Unitatea a făcut până acum 1.500 de teste

Sursa: Profimedia

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a testat până acum 1500 de persoane pentru determinarea coronavirusului, angajaţi şi pacienţi, din care 27 au fost depistate pozitiv, toţi cei infectaţi fiind asimptomatici.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, marţi, că s-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor iar institutul ăşi continuă activitatea.

”Institutul Oncologic a realizat în total 1500 de teste, fiind depistate 27 de persoane pozitive, din care 21 pacienţi şi 6 cadre medicale - 3 asistente, o infirmieră, un psiholog şi un medic. Toţi cei 27 sunt asimptomatici iar cadrele medicale şi pacienţii care nu necesită îngrijiri oncologice speciale au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Pneumoftziologie. Restul pacienţilor cu îngrijiri oncologice au fost izolaţi pe o secţie a institutului. S-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor iar institutul îşi continuă activitatea”, a spus Abrudean.

Prefectul a precizat că Institutul Oncologic Cluj-Napoca a decis că vor fi testaţi toţi pacienţii care se internează, chiar daca la triaj nu prezintă simptome de COVID.

Mircea Abrudean a susţinut că, având în vedere faptul că majoritatea pacienţilor institutului nu sunt din judeţul Cluj, ancheta epidemiologică durează mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici