Coronavirus în România LIVE UPDATE 12 aprilie. Am trecut pragul de 6.000 de cazuri de Covid-19 / Creşte şi numărul celor vindecaţi / Bilanţul deceselor a ajuns la 310

  • România trece de pragul de 6.000 de îmbolnăviri cu Covid-19, duminică fiind confirmate 310 noi cazuri
  • 310 de persoane au murit din cauza infecţiei până acum
  • Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că 852 de persoane au fost declarate vindecate şi externate
18674 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE 12 aprilie. Am trecut pragul de 6.000 de cazuri de Covid-19 / Creşte şi numărul celor vindecaţi / Bilanţul deceselor a ajuns la 310

Coronavirus în România LIVE UPDATE 12 aprilie

UPDATE ora 18.50 Patru noi decese, bilanţul ajunge la 310

Deces 307
 
Bărbat, 52 ani din judeţul Arad. Internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - Secţia de Nefrologie în data de 30.03.2020, pentru hemodializă.
Recoltat pentru COVID-19 în data de 30.03.2020.
Rezultat pozitiv în data de 03.04.2020.
Decedat în data de 12.04.2020. 
Comorbidităţi: Boală renală cronică Std IV - hemodializa, Ciroza hepatica  cu virus hepatitic C, Anemie secundara.
 
Deces 308
 
Bărbat, 66 ani din judeţul Hunedoara. Internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia de Oncologie din 26.02.2020 pentru tratament. Contact cu cazuri confirmate. 
Recoltat pentru COVID-19 în data de 27.03.2020.
Rezultat pozitiv în data de 03.04.2020.
Decedat în data de 12.04.2020. 
Comorbidităţi: Neoplasm bronhopulmonar. 
 
Deces 309
 
Bărbat, 69 ani din judeţul Arad. Internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad-Boli Infecţioase cu diagnosticul de Bronhopneumonie.
Recoltat pentru COVID-19 în data de 03.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 04.04.2020.
Decedat în data de 10.04.2020.
Comorbidităţi: Cardiomiopatie ischemica, Diabet zaharat tip II, HTA, Icter mechanic. 
 
Deces 310
 
Femeie, 66 ani din judeţul Dâmboviţa. Face parte din focarul de la clinica de dializă din Bucureşti. Internat în data de 27.03.2020 la Spitalul Clinic Carol Davila-ATI.
Recoltare probe pentru COVID-19 în data de 25.03.2020. 
Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. 
Decedată în data de 12.04.2020. 
Comorbiditati: Insuficienţă renală cronică - în hemodializa, Ciroza cu virus hepatitis C, Diabet zaharat insulinodependent, AVC.

UPDATE ora 12.50 România trece de pragul de 6.000 de cazuri de Covid-19

Potrivit GCS, cele mai multe cazuri, 1661, sunt în Suceava, pe locurile următoare fiind municipiul Bucureşti, cu 751 de cazuri confirmate, şi judeţul Hunedoara, cu 303.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică sâmbătă, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până acum, 306 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 204 de pacienţi.

UPDATE ora 10.05 Încă 16 decese din cauza coronavirusului în România

Încă 16 decese au fost confirmate pe teritoriul României din cauza Covid-19. Bilanţul ajunge astfel la 306 de decese. 

Potrivit GCS, este vorba de asistentă medicală de 58 de ani din Braşov, care a fost confirmată pozitiv în 1 aprilie. Aceasta a fost internată în Spitalul Pneumoftiziologie Braşov în 2 aprilie şi transferată, în 6 aprilie, la Spitalul Militar Braşov - Secţia ATI cu diagnosticul pneumonie COVID-19, după ce starea sa s-a agravat. În aceeaşi zi, femeia a fost transferată prin SMURD la Spitalul Colentina Bucureşti cu insuficienţă respiratorie. Ea a murit sâmbătă şi mai suferea de ateroscleroza şi obezitate.

Un bărbat de 53 ani din judeţul Suceava, care suferea de diabet zaharat, a murit în 4 aprilie. Acseta era internat în Spitalul Municipal Rădăuţi cu hemoragie digestivă superioară. Probele i-au fost recoltate în 5 aprilie, iar confirmarea cu COVID-19 a fost făcută în 9 aprilie.

Tot în Suceava, un bărbat de 86 ani a murit în 7 aprilie la domiciliu. Probele i-au fost recoltate a doua zi după deces şi a fost confirmată prezenţa coronavirusului în 9 aprilie.

O femeie de 79 ani din judeţul Suceava a murit în CPU Rădăuţi în 6 aprilie. Probele au fost recoltate în 8 aprilie, iar confirmarea a fost făcută o zi mai târziu. Potrivit GCS, aceasta a avut contact cu fiul revenit din Anglia în urmă cu 3 saptamani.

Un alt bărbat de 87 ani din judeţul Suceava a murit în 10 aprilie. Acesta mai suferea de fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică, bronhopneumonie cronică obstructivă şi a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în data de 16 martie, unde a fost operat pentru ocluzie intestinală, fistulă digestivă. A fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în 2 aprilie.

Duminică a fost înregistrat decesul unui bărbat de 38 ani din judeţul Mehedinţi, care era internat din 1 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin - Secţia Boli Infecţioase cu diagnosticul de pneumopatie acută. Acesta suferea de insuficienţă renală cronică, bronhopneumopatie cronică, hepatită virală C şi a fost confirmat cu COVID-19 în 10 aprilie.

GCS a anunţat şi decesul unui bărbat de 63 ani din judeţul Botoşani. Acesta a murit vineri şi fusese internat în Spitalul Mavromaţi - Botoşani joi cu stare comatoasă, necooperant. Acesta suferea de diabet zaharat şi obezitate.

Tot vineri a fost înregistrat şi decseul unei femei de 77 ani din judeţul Mureş. Aceasta era confirmată pozitiv cu COVID-19 din 30 martie şi era internată în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş - Secţia Boli Infecţioase din 27 martie, iar în 30 martie a fost transferată în ATI.

Tot în Mureş, un bărbat de 63 ani, care avea diabet zaharat, a murit vineri. Acesta fusese internat în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş - Secţia Boli Infecţioase în 6 aprilie şi a fost confirmat cu noul coronavirus o zi mai târziu.

Sâmbătă a murit o femeie de 79 ani din judeţul Arad. Ea a fost internata în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - Secţia Medicală în 3 aprilie, iar în 9 aprilie a fost transferată în Secţia Chirurgie cu abdomen acut. A fost confirmată pozitiv sâmbătă. Femeia suferea şi de insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie atrială.

O femeie de 71 ani din municipiul Bucureşti, care suferea şi de neoplasm la colon, a murit tot sâmbătă. Ea a fost internată în Spitalul Militar Central pentru neoplasm colon operat, iar în 6 aprilie a fost transferată în Spitalul Colentina - Secţia ATI cu complicaţii postoperatorii. Ea fusese confirmată pizitiv cu COVID-19 în 26 martie.

O altă femeie de 59 ani din judeţul Sălaj, care suferea de hipertensiune arterială, aritmie extrasistolică şi depresie, a murit sâmbătă. Ea era internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău - Secţia ATI din 10 aprilie în comă grad IV, după un accident vascular, intubată.

GCS a mai anunţat deesul unui bărbat de 80 ani din judeţul Hunedoara, care a murit vineri, zi în care a fost şi confirmat cu COVID-19. Acesta era internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia Neurologie din 25 martie cu accident vascular cerebral şi hipertensiune arterială.

Un alt deces a fost înregistrat, vineri, la o femeie de 82 ani din judeţul Hunedoara. Aceasta era internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia Neurologie din 21 martie cu hemipareză dreaptă, hipertensiune arterială şi accident vascular cerebral.

Un bărbat de 34 ani din judeţul Hunedoara a murit în 6 aprilie. Probele i-au fost recoltate în ziua decesului, iar rezultatele au fost anunţate vineri. Acesta suferea de imunodepresie.

Un alt bărbat de 81 ani din judeţul Hunedoara a murit tot în 6 aprilie. Probe i-au fost recoltate în aceeaşi zi, iar rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a fost anunţat vineri.

Potrivit GCS, bilanţul deceselor înregistrate în România la pacienţi confirmaţi cu COVID-19 a ajuns la 306.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici