Corturi, puncte de prim ajutor, linii telefonice speciale - măsuri contra caniculei în sectoarele 3,4,6

Autorităţile administrative ale sectoarelor 3, 4 şi 6 au luat măsuri pentru protejarea populaţiei contra caniculei, fiind instalate corturi şi puncte de prim ajutor, dotate cu aer condiţionat în care se distribuie apă potabilă, cetăţenii având la dispoziţie şi linii telefonice speciale.

97 afișări
Imaginea articolului Corturi, puncte de prim ajutor, linii telefonice speciale - măsuri contra caniculei în sectoarele 3,4,6

Corturi, puncte de prim ajutor,linii telefonice speciale-măsuri contra caniculei în sectoarele 3,4,6 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Punctele de prim-ajutor din Sectorul 3 vor funcţiona, între orele 10.00-18.00, în incinta centrelor de informare situate în zonele Baba Novac - în faţa restaurantului Rucăr, la intersecţiile Theodor Pallady cu 1 Decembrie 1918 şi Piaţa Trapezului, Istriei cu Râmnicu Vâlcea, Liviu Rebreanu cu Nicolae Grigorescu şi la staţia de metrou Titan, a anunţat autoritatea adminsitrativă de sector.

Toate străzile dintre blocuri vor fi degajate de cablurile transversale care împiedică accesul ambulanţelor şi autovehiculelor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, fântânile arteziene amenajate vor avea program prelungit de funcţionare, iar arterele aflate în administrarea primăriei vor fi stropite mai des.

Pe raza Sectorului 4 au fost amplasate şase corturi de prim ajutor, dotate cu aer condiţionat, în care se distribuie apă potabilă, în zonele Piaţa Unirii, Piaţa Progresul, Parcul Tineretului, staţia de metrou Constantin Brâncoveanu şi zona Big Berceni.

Au mai fost amenajate şi nouă puncte de prim - ajutor în incinta Primăriei Sectorului 4, la sediile Direcţiei Generale de Impoxite şi Taxe Locale Sector 4 situate pe Soseaua Olteniţei nr. 37-39 şi pe Calea Şerban Vodă nr. 43, în incinta pieţelor Progresul şi Sudului, la Serviciul de Stare Civilă din strada Gramont nr. 26, precum şi alte două puncte la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din strada Străduinţei nr.1.

Punctele de prim-ajutor funcţionează în intervalul orar 9.00 - 18.00 şi sunt dotate cu dozatoare de apă plată, aparate de aer condiţionat, paturi pliante, masă şi scaune, pahare de unică întrebuinţare.

Totodată, Primăria Sectorului 4 pune la dispoziţia cetăţenilor şi o line telefonică tip Tel Verde, astfel că la numărul 0800.800.440 pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de caniculă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 6 va asigura serviciul de permanenţă la sediul instituţiei din Calea Plevnei nr. 147-149 (tel. 021. 9856) şi a stabilit locaţiile în care au fost amplasate punctele pentru acordarea primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, pentru perioada caniculară, care vor fi deschise până la orele 18.00.

Aceste puncte de prim ajutor, care vor fi deschise până la ora 18.00, vor funcţiona la Hypermarket Plaza Romania, Hypermarket Cora, Hypermarket Carrefour Orhideea, la Primăria Sectorului 6 şi in incinta Centrului pentru Informare Cetăţenească şi Încasarea Amenzilor de Circulaţie din Drumul Taberei nr. 40.

Potrivit administraţiei publice de sector, alte trei puncte de prim-ajutor vor funcţiona pe toată perioada caniculei, în intervalul orar 10.00 - 18.00, pe Bulevardul Uverturii nr. 81, in incinta Complexului de Servicii Sociale "Sf. Nectarie", pe Splaiul Independenţei nr. 200 la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă "Arlechino", pe Aleea Istru nr. 4 la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi "Sf. Andrei", cetăţenii aflaţi în tranzit in Sectorul 6 primind apă rece în 25 de puncte amenajate în sector.

Prefectul Capitalei a solicitat, luni, edililor de sector şi primarului general reactivarea măsurilor pentru prevenirea şi diminuarea efectelor caniculei, având în vedere că până miercuri în Bucureşti temperaturile vor fi caniculare iar indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici