Corveta Serghei Kotov, distrusă de Ucraina, i-a costat pe ruşi 65 de milioane de dolari

Serviciile de informaţii ucrainene vorbesc despre distrugerea sau deteriorarea ireparabilă a corvetei ruseşti „Serghei Kotov”, al cărei cost de fabricaţie a fost de 65 de milioane de dolari.

537 afișări
Imaginea articolului Corveta Serghei Kotov, distrusă de Ucraina, i-a costat pe ruşi 65 de milioane de dolari

Corveta Serghei Kotov, distrusă de Ucraina, i-a costat pe ruşi 65 de milioane de dolari

Operaţiunea a fost condusă de unitatea specială GSD „Grupul 13”. Ştirea fusese prezentată deja, în această dimineaţă, în zorii zilei, de diverse canale de Telegram din galaxia Z a ultranaţionaliştilor ruşi. Corveta era cea mai nouă navă din întreaga flotă a Mării Negre.

Primele care au oferit detalii au fost canalele „Belarusian Silovik” şi „Two Majors”. Nava a fost atacată noaptea cu rachete, drone şi alte câteva ambarcaţiuni fără pilot, care au reuşit să o lovească.

Canalul de Telegram „Vântul Crimeei” vorbeşte despre cel puţin cinci explozii puternice auzite în Kerci, după miezul nopţii. Canalul de Telegram Pozdnyakov 3.0 a publicat un videoclip cu o explozie mare în punctul corespunzător celei mai recente geolocalizări a navei.

Potrivit mai multor canale ruseşti (şi, de asemenea, conform informaţiilor ucrainene), „Serghei Kotov” a suferit avarii grave la pupa, tribord şi babord.

Ucrainenii încercaseră deja de trei ori, fără succes, în cele trei luni din vara anului trecut, să distrugă corveta. Versiunile referitoare la soarta echipajului sunt însă contradictorii. Potrivit unor canale, ar exista victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici