Coşea: Funcţionarii publici nu pot fi reciclaţi

Directorul general al Institutului Naţional de Administraţie (INA), Mircea Coşea, a spus, vineri, că funcţionarii publici nu pot fi "reciclaţi" sau "reorientaţi", răspunzând unei întrebări privind posibilitatea recalificării acestora pentru a evita creşterea şomajului.

16 afișări
Imaginea articolului Coşea: Funcţionarii publici nu pot fi reciclaţi

Coşea: Funcţionarii publici nu pot fi reciclaţi

"Trebuie un potenţial de locuri de muncă, funcţionarul public este specific pregătit. Nu poate deveni, peste noapte, agricultor", a spus Mircea Coşea la o dezbatere pe tema problemelor de pe piaţa muncii în condiţiile crizei economice, la care a participat şi ministrul Muncii, Marian Sârbu.

În legătură cu posibilităţile de investire în forţa de muncă din mediul rural, Mircea Coşea a susţinut că deocamdată nu există un sistem instituţional pentru a realiza acest lucru.

Directorul INA a mai spus că există intenţia şi fondurile necesare pentru un asemenea proiect, dar încă nu există instituţii.

Coşea a adăugat că, totuşi, mai multe programe de incluziune se vor orienta spre mediul rural şi că, în viitor, vor exista şi activităţi concrete.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat că printre condiţiile necesare pentru funcţionarea pieţei muncii se numără punerea accentului pe formarea iniţială, mobilitatea şi flexsecuritatea, un concept nou elaborat de UE care se referă la crearea unui echilibru între protecţia socială şi flexibilitatea angajaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici