Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 158 cm

Nivelul apei în lacul Tăul Mare – Roşia Montană a scăzut cu 158 de centimetri în urma operaţiunilor cu motopompe. Pompierii continuă evacuarea apei.

217 afișări
Imaginea articolului Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 158 cm

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 158 cm

„Continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicola cu 3 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar 2 motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană. Se lucrează cu ajutorul unui excavator pentru crearea unei platforme de acces a motopompelor spre interiorul lacului, în aceste momente 2 dintre acestea fiind repoziţionate”, transmite, marţi seara, ISU Alba.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 158 cm faţă de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe, conform măsurătorilor făcute la ora 18.30 de reprezentanţii SGA

Faţă de situaţia raportată anterior nu au intervenit modificări cu privire la situaţia persoanelor evacuate şi a forţele şi mijloacele implicate.

În ultimele 24 de ore, la staţia meteorologică Roşia Montană s-au înregistrat precipitaţii în valoare de 9 l/mp.

Potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române, ultima expertizare a barajului Tăul Mare, aparţinând Primăriei Roşia Montană, judeţul Alba, a fost făcută în anul 2019 de un expert certificat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru evaluarea stării de siguranţă în exploatare a barajelor şi are o valabilitate de 5 ani, până în anul 2024.

Acumularea Tăul Mare este încadrată în categoria C de importanţă şi în prezent are ca rol principal activităţi de pescuit sportiv şi agrement.

Luni, ISU Alba informa că în locuinţele din zona în pericol de inundaţii locuiesc un total de 268 persoane, din care 158 s-au autoevacuat, 105 au refuzat evacuarea şi 5 persoane au fost evacuate în internatul şcolar de la liceul din Abrud.

Primarul comunei Roşia Montană a semnalat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Ca urmare, autorităţile au emis mai multe mesaje RO-Alert.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tăul mare,
apă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici