Cozi la direcţiile de paşapoarte | MAI a cerut conducerii instituţiei soluţii rapide până la finalul zilei / UPDATE: Noul centru al Direcţiei de Paşapoarte din Plaza Mall va fi inaugurat luni

Ministrul de Interne i-a convocat miercuri pe şefii Direcţiilor de Paşapoarte şi Permise Auto, cărora le-a cerut să actualizeze necesarul de infrastructură şi personal pentru a elimina cozile. Conducerea de la Paşapoarte are termen până la finalul zilei pentru a prezenta aceste măsuri.

1400 afișări
Imaginea articolului Cozi la direcţiile de paşapoarte | MAI a cerut conducerii instituţiei soluţii rapide până la finalul zilei / UPDATE: Noul centru al Direcţiei de Paşapoarte din Plaza Mall va fi inaugurat luni

Cozi la direcţiile de paşapoarte | MAI a cerut conducerii instituţiei soluţii rapide

"Tema discuţiilor a fost situaţia de la acele direcţii unde se înregistrează aglomerări mari de persoane. În urma discuţiilor de astăzi, ministrul Afacerilor Interne a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile din judeţele care se confruntă cu un număr mare de cereri. Termenul pentru realizarea acesteia este de două zile. De asemenea, doamna ministru a solicitat conducerii Direcţiei de Paşapoarte să prezinte astăzi o soluţie pentru reducerea aglomeraţiei de la sediul din Pipera", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Reprezentantul MAI a precizat că într-o zi normală de lucru la sediul din Pipera se prelucrează aproximativ 600 de cereri, în timp ce la sediile din celelalte sectoare ale Capitalei se prelucrează puţin peste 100 de cereri, şi a îndrumat cetăţenii care doresc obţinerea unui paşaport să depună cererea la unul din acestea, pentru a reduce timpul de aşteptare.

"Adresele celorlalte sedii unde se pot depune cereri în vederea eliberării de paşapoarte se gasesc pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi pe site-ul Prefecturii Bucureşti. Acestea sunt Piaţa Amzei nr. 13, Strada Ion Suculescu nr. 42B, Strada Sârguinţei nr. 4 şi Strada Virtuţii nr. 1-3. Toate aceste sedii vor funcţiona în regim normal până la finalul săptămânii. Data estimată pentru inaugurarea noului sediu, care va funcţiona într-un centru comercial din Capitală, este 21 august, şi acolo se vor muta toate aceste sedii, urmând a fi deschise 20 de ghişee. Sediile din Pipera şi Piaţa Amzei vor rămâne, în continuare deschise", a mai precizat Monica Dajbog.

"În noul centru vor funcţiona 20 de ghişee, iar cetăţenii vor avea posibilitatea de a plăti taxele necesare la oficiile bancare şi poştale, atât în interiorul centrului comercial, cât şi în proximitatea acestuia", a explicat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvând al MAI a mai precizat că aglomeraţa produsă la începutul acestei săptămâni la sediul din Pipera al Direcţiei de Paşapoarte s-a produs din cauza lipsei de comunicare dintre conducerea acestei instituţii şi cea DRPCIV, care îşi are sediul în aceeaşi clădire.

"Carmen Dan a cerut explicaţii cu privire la situaţia din zilele de 14 şi 15 august la Direcţia de Paşapoarte şi la sediul DRPCIV. În Bucureşti, la sediul din Pipera accesul publicului s-a făcut cu o întârziere de 15 minute din cauza unor probleme de comunicare la nivelul conducerii celor două instituţii care îşi desfăşoară activitatea în acea clădire. Fapt pentru care, directorii celor două instituţii îşi cer scuze în mod public", a declarat purtătorul de cuvând al MAI.

Precizările vin după ce, luni, la sediul din Pipera programul a început mai târziu de 8.30, fiind posibilă doar înregistrarea actelor, nu şi eliberarea paşapoartelor, lucru ce a stârnit nemulţumirea oamenilor. Şi la direcţiile din ţară s-au format cozi, oamenii fiind nevoiţi să aştepte câteva ore pentru depunerea cererilor sau eliberarea actelor de călătorie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici