Craiova: Omul de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la cinci ani de închisoare

Omul de afaceri Samir Sprânceană a fost condamnat, joi seară, de Tribunalul Dolj, la cinci ani de închisoare în dosarul în care era cercetat cu alte cinci persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică

1678 afișări
Imaginea articolului Craiova: Omul de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la cinci ani de închisoare

Craiova: Omul de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la cinci ani de închisoare (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit judecătorului Daniel Stancu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, instanţa l-a condamnat, joi seară, pe Samir Sprânceană la cinci ani de închisoare, sentinţa instanţei mefiind însă definitivă.

Instanţa i-a condamnat pe Ovidiu Doran, Iulian Niţulescu şi Gigi Toma la câte cinci ani de închisoare, Claudiu Bălan a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, iar Liviu Sfetcovici a fost condamnat la trei ani de închisoare.

"Sentinţa nu este definitivă. Inculpaţii pot face recurs la Curtea de Apel Craiova", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, judecătorul Daniel Stancu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj.

Craioveanul Samir Sprânceană, suspectat de fraude cu carduri bancare, reţinut, în iunie 2010, de Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, a fost trimis în judecată în toamna anului trecut.

Samir Sprânceană, alături de nepotul său, Ovidiu Doran, de Bogdan Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Liviu Sfetcovici şi Aurel Gigi Toma, este acuzat de constituirea unui grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi acces fără drept la un sistem informatic.

Omul de afaceri craiovean a mai fost cercetat într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. Astfel, în baza unor documente false, grupul infacţional din care făcea parte şi Samir Sprânceană ar fi solicitat şi obţinut, în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei prin intermediul mai multor societăţi.

În iulie 2008, 36 de funcţionari publici de la Direcţia Finanţelor Dolj au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru prejudicierea bugetului de stat cu peste 30 de milioane de euro în cazul unor rambursări ilegale de TVA către firmele lui Jenică Boerică, Samir Sprânceană şi Ion Fotescu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2004, cele 36 de persoane, în calitate de funcţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj (şefi de serviciu, inspectori, respectiv consilieri), ar fi avizat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi ar fi întocmit sau semnat procesele verbale prin care s-a propus rambursarea ilegală a TVA, în urma controalelor efectuate la 42 de societăţi comerciale din judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici