Video Credinţa virusată. Credincioşii se plâng că le lipseşte împărtăşania

  • Credincioşii pot merge la slujbe, dar nu au voie în biserică
  • Noile reglementări permit permit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă, dar aceasta trebuie dezinfectată după fiecare utilizare
  • Preoţii au amânat împărtăşania în timpul slujbelor, dar te poţi împărtăşi în privat
579 afișări

Poţi merge la slujbele reliogioase, dar nu ai voie în biserică. Nici de împărtăşanie nu te poţi bucura încă. Potrivit ultimelor reglementări, preoţii pot folosi aceeaşi linguriţă pentru împărtăşanie, dacă o dezinfectează după fiecare utilizare, însă mulţi au decis să aştepte ridicarea tuturor restricţiilor.

Este şi cazul părintelui Viorel Dică din Craiova. Slujeşte de zeci de ani, întotdeauna s-a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă cu care le-a dat vinul sfinţit şi enoriaşilor şi nu s-a îmbolnăvit niciodată. Acum, a decis, însă să fie precaut.

Viorel Dică: Rămâne la latitudinea duhovnicului să hotărască starea, momentul dezlegarea pentru sfânta împărtăşanie pentru credincios.(...) Am amânat împărtăşania tot din dorinţa aceasta de a nu crea discuţii.

Credincioşii sunt revoltaţi. Nu mai vor să se roage cu faţa acoperită de măşti, în curtea bisericilor, iar vinul de acasă nu e ca cel sfinţit.

„Vinul de acasă este cu treaba lui, pentru cine îl bea, iar sfânta împărtăşanie...legătura între noi şi ceva divin”.

„E pentru sănătatea noastră şi ce ne citeşte popa şi ne spune”, se plâng oamenii.

Preoţii spun că şi numărul credincioşilor care se spovedesc a scăzut. Şi asta pentru că mulţi cred că nu are rost să-ţi mărturiseşti păcatele dacă nu te poţi împărtăşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici