Credit de 760.000 de lei, obţinut cu documente false. Poliţia a intrat pe fir

Poliţiştii fac, joi, patru percheziţii în Capitală şi în judeţele Bihor şi Bacău după ce o o instituţie de credit din Sectorul 1 a fost indusă în eroare în urma încheierii unui contract de factoring şi a acordat 760.000 de lei, reprezentând creanţe nereale.

377 afișări
Imaginea articolului Credit de 760.000 de lei, obţinut cu documente false. Poliţia a intrat pe fir

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 1 pun în executare, marţi, patru mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţele Bihor şi Bacău, precum şi 4 mandate de aducere, într-un dosar penal în care sunt făcute cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

„În cursul anului 2021, reprezentanţii unei instituţii de credit din Sectorul 1, în urma încheierii unui contract de factoring, ar fi fost induşi în eroare, prin prezentarea unor înscrisuri falsificate şi ar fi fost determinaţi să acorde 760.000 de lei, reprezentând creanţe nereale invocate în baza unui contract de colaborare întocmit în fals, ce avea ca obiect prestarea unor servicii fictive, pe care, ulterior, persoanele bănuite ar fi refuzat să-i restituie”, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

În baza mandatelor de aducere puse în aplicare, persoanele bănuite vor fi duse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici