Credite cu acte false. Suma obţinută ilegal, de la bănci, de o reţea extinsă de persoane/ Percheziţii, în curs

Zeci de percheziţii se desfăşoară, marţi, în Bucureşti şi alte şapte judeţe, la persoane bănuite că au luat credite cu acte false şi au depus declaraţii fiscale false pentru ca cei care se împrumutau să figureze ca angajaţi ai unor firme. Potrivit Poliţiei Capitalei, prejudiciul este de 3,2 mil.lei.

5199 afișări
Imaginea articolului Credite cu acte false. Suma obţinută ilegal, de la bănci, de o reţea extinsă de persoane/ Percheziţii, în curs

Zeci de percheziţii în Bucureşti şi alte şapte judeţe la persoane care luau credite cu acte false. Prejudiciu uriaş

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac, marţi, 44 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova şi Giurgiu, urmând 56 de mandate de aducere să fie puse în aplicare, într-un dosar privind infracţiuni de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au desfăşurat activităţi de natură infracţională, constând în obţinerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, prejudiciul este estimat la 3.200.000 de lei.

De asemenea, din anchetă rezultă că au fost solicitate credite care nu au fost acordate în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Persoanele implicate în dosar urmează să fie duse la audieri la sediul Secţiei 1 Poliţie Bucureşti.

Taguri:
percheziţie,
credit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici