VIDEO  Crime de război: ucrainenii se predau, dar mercenarii Wagner îi ucid. Imaginile şocante în care este eliminat soldatul tiktoker

Numele lui era Vitali Milevski şi era cunoscut drept „tiktokerul militar” al armatei ucrainene.

10995 afișări
Imaginea articolului Crime de război: ucrainenii se predau, dar mercenarii Wagner îi ucid. Imaginile şocante în care este eliminat soldatul tiktoker

Crimă de război: ucrainenii se predau, dar soldaţii Wagner îi ucid: videoclipul şocant în care este ucis soldatul tiktoker

În videoclipurile sale de pe reţelele de socializare, Milevski povestea viaţa de pe front şi arunca insulte grele împotriva inamicului rus: o ură viscerală faţă de armata Moscovei, care l-a făcut faimos.

Familia nu mai auzise de el din primele zile ale lunii ianuarie, iar acest videoclip a clarificat motivul. În clip, înregistrat de camera corporală a unui soldat rus, Milevski şi un alt coleg soldat sunt văzuţi predându-se în faţa unui asalt din partea grupării Wagner.

Regulile Convenţiei de la Geneva, încălcate

La vederea inamicului, Vitali şi tovarăşul său nu reacţionează. Încearcă să stabilească un dialog, dar fără folos: omul din Batalionul Wagner nu stă pe gânduri, smulge arma semi-automată din mâinile adverse şi o descarcă asupra celor doi, încălcând regulile Convenţiei de la Geneva privind tratamentul soldaţilor care se predau.

Imaginile dau apă la moară celor care insistă pentru înfiinţarea unui tribiunal special pentru judecarea crimelor de război de către ruşi, în condiţiile în care Curtea Penală Internaţională nu poate judeca astfel de dosare, nici Rusia, nici Ucraina nefiind parte din acest organism cu sediul la Haga.

Potrivit informaţiilor din presa locală, asaltul ar fi avut loc pe frontul din Kreminna, în regiunea Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici