Cristian Borcea a depus iar cerere de eliberare condiţionată.Când are termen de judecată

Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor şi încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 stabilind termen de judecată pe 10 septembrie.

645 afișări
Imaginea articolului Cristian Borcea a depus iar cerere de eliberare condiţionată.Când are termen de judecată

Cristian Borcea a depus iar cerere de eliberare condiţionată. Afaceristul are termen pe 10 septembrie

La sfârşitul lunii mai, Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 5, care îi respinsese la rându-i pe 24 aprilie, cererea de eliberare condiţionată şi a hotărât că omul de afaceri poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată începând cu 2 septembrie, ceea ce fostul finanţator de la Dinamo a şi făcut.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Cristian Borcea îşi execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici