Cseke: 433 de spitale ar trebui trecute în subordinea administraţiilor locale

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că 433 de spitale din ţară ar trebui trecute în subordinea administraţiilor publice locale, adăugând că unităţi medicale cum sunt institutele de cercetare şi unităţile medicale teritoriale vor rămâne în subordinea ministerului.

14 afișări
Imaginea articolului Cseke: 433 de spitale ar trebui trecute în subordinea administraţiilor locale

Cseke: 433 de spitale ar trebui trecute în subordinea administraţiilor locale (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Cseke a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Deva, că "deşi pare un subiect prea des discutat, descentralizarea este o prioritate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În România sunt 433 de spitale care ar trebui trecute în subordinea administraţiei locale. Un număr de unităţi medicale cum sunt institutele de cercetare şi unităţile medicale teritoriale vor rămâne în subordinea ministerului, însă unităţile sanitare cu paturi trebuie trecute în administrarea autorităţilor publice locale. Eu nu pot de la Bucureşti să coordonez şi să controlez activitatea a 433 de manageri de spitale. În mod clar, oamenii se adresează, în primul rând, primarilor când vine vorba de o problemă legată de managementul în spitale, iar primarul poate solicita Ministerului Sănătăţii să trimită corpul de control când este sesizat de anumite probleme", a spus Cseke.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat, duminică, Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, care a fost renovată de curând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici