Cseke: Personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a spus, vineri, că personalul medical din spitalele care vor fi transformate în cămine de bătrâni nu va fi disponibilizat, ci va fi redistribuit la alte unităţi medicale în cazul în care nu va dori să rămână în acelaşi loc.

84 afișări
Imaginea articolului Cseke: Personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat

Cseke: Personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat (Imagine: Bogdan Stamtin/Mediafax Foto)

"Nu este vorba de personal medical care să fie disponibilizat şi să nu fie preluat de alte instituţii. Aşa cum s-a stabilit, personalul medical şi personalul TESA vor fi preluaţi în primă etapă de căminele de persoane vârstnice, iar cei care nu sunt preluaţi vor fi redistribuţi la alte unităţi sanitare cu paturi. Procedura se desfăşoară în trei etape şi este în curs de desfăşurare. Prima etapă presupune distribuirea personalului în cadrul judeţului respectiv, apoi se trece la judeţul limitrof şi apoi la nivel naţional. Sunt unităţi sanitare care ieri (n.r. - joi) nu mai aveau pacienţi şi redistribuirea va fi finalizată pentru prima etapă. Chiar este nevoie de o concentrare de resurse umane pentru că avem probleme la anumite spitale", a declarat, vineri, la Constanţa, ministrul Sănătăţii.

El a precizat că nu toţi managerii spitalelor transformate în cămine de bătrâni au înţeles mesajul transmis de Minister, fiind situaţii în care aceştia au refuzat să dea drumul pacienţilor internaţi.

"Anumiţi manageri sau autorităţi locale nu au înţeles mesajul pe care l-am transmis de două luni, sunt alţii care au înţeles. Ieri (n.r. - joi), la ora 12.00, 35 de spitale erau complet evacuate, nu aveau niciun pacient. La Baia de Arieş este o situaţie specială. Nu există niciun medic la Centrul de Sănătate Baia de Arieş, dar am înţeles că unii de acolo nu vor să dea drumul pacienţilor, bolnavilor psihici, care nu au discernământ. Dar noi suntem pregătiţi şi pacienţii vor fi transferaţi de acolo. De două luni spun că aceste spitale nu vor avea finanţare, toată lumea a ştiut acest lucru, unii au înţeles acest mesaj, alţii nu", a precizat Cseke Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici